Duck Tales: Remastered

Det gamla Duck Tales släpptes i slutet av 80-talet till Nintendos 8-bitarskonsoll och mottogs överlag positivt. Men över tid växte spelet till att bli något av en kultklassiker. Inte konstigt med andra ord att det moderniserades och släpptes på nytt för ett par år sedan.

Joakim von Anka hoppar på sin käpp.
En klassiker gjord för plattformsentusiaster.

Spelet är ett plattformsspel av den gamla skolan. Den nya versionen har låtit själva spelet vara intakt och de har istället fokuserat på att polera grafiken. Så gillade du Megaman kommer du garanterat att uppskatta Duck Tales också.

En nyhet jämfört med 80-talsversionen är att det nu finns en hel del extramaterial. Disney letade upp material från tv-serien och plockade till och med in originalskådespelarna för röstinspelning. Kul om du gillade tv-serien, annars mest tröttsamt.

Tillverkare: Disney
Länk: App store
Pris: 10 kronor

7Beat Sports

Med Wii lyckades Nintendo få miljontals icke-spelare att greppa handkontrollen för att spela tennis, bowla och boxas digitalt. Med Beat Sports har Harmonix, företaget bakom Rockband, skapat en liknande titel speciellt för Apple TV.

En hockeyspelare på en tennisplan.
Det ser ut som riktiga sporter men är något helt annat.

I motsats till Nintendos version är det här ett betydligt hippare spel med rymdvarelser, coolare avatarer och givetvis tung musik. För även om det ser ut som en klon av Wii Sports är det egentligen en form av rytmspel där du ska svinga din fjärrkontroll i takt med musiken.

Det finns i praktiken fyra olika minispel du kan ge dig i kast med. De är vagt baserade på riktiga sporter såsom tennis, golf och baseball. Men det är mest en grafisk lek eftersom det ytterst är din taktkänsla som utmanas. Kul musik gör det här till en bra familjetitel.

Tillverkare: Harmonix
Länk: Beat Sports
Pris: 109 kronor
7Galaxy on Fire: Manticore Rising

Galaxy on Fire är en rymdskjutare enligt klassiskt manér. Du får ett rymdskepp och ska utföra olika uppdrag i takt med att storyn flyttar fram äventyret. Bättre skepp och kraftigare kanoner dyker upp allteftersom.

Stora rymdstationer som hänger i rymden.
Det är ruggigt snyggt men saknar en del rent spelmässigt.

Spelet är anpassat för Apple TV vilket faktiskt gör att fjärrkontrollen känns helt rätt. Du ser ditt skepp bakifrån och det är enkelt att kontrollera rörelserna även när det blir lite hektiskt. Det märks att utvecklarna tänkt till.

Berättelsen är lite tunn och det är inte det roligaste spelet på Apple TV. Men det är onekligen ett fantastiskt vackert spel som nära nog är värt sitt pris bara för att se vad den lilla lådan klarar av. Gillar du rymdskjutare och vill låtsas att du flyger en X-wing är det ett givet val.

Tillverkare: Fishlab
Länk: GoF
Pris: 65 kronor
6