Flytta video från Mac till IOS

Har du några bilder på datorn du vill skicka till din IOS-pryl är det bara att mejla, men det är lite knepigare med videofiler på över 20 megabyte. De flesta e-posttjänster tillåter inte större bilagor, och 2016 borde det väl ändå finnas ett enklare sätt?

Missa inte: Efter retinaskärmen – här är nästa stora Apple-revolution

Det gör det, och vilket som funkar bäst för dig beror bland annat på vilken Mac och IOS-pryl du har. Här är några förslag:

Airdrop – Apples enkla filöverföringstjänst är i teorin det lättaste sättet att skicka en video från en av dina Apple-prylar till en annan, och sedan IOS 9 och OS X El Capitan släpptes fungerar det från Mac till IOS. Du använder det genom att öppna Airdrop i Finder och släppa filen du vill skicka på ikonen för din Iphone eller Ipad. Problemet är bara att Airdrop har en tendens att inte hitta mottagarna.

Dropbox – skicka filen till Dropbox, så kommer du åt den via Dropbox-appen. Därifrån kan du spara den till Bilder-biblioteket via den vanliga Dela-menyn.

Itunes – om det är en film du bara vill se på och inte jobba med på andra sätt kan du använda Itunes för att antingen synka den till Filmer-appen eller lägga till den i en tredjepartsapp, till exempel VLC.

Icloud-biblioteket – om du använder Icloud-biblioteket finns alla bilder och videor från Bilder på Macen även på IOS. Men det kräver i princip ett abonnemang på mer lagringsutrymme för Icloud, speciellt om du ska använda det för video.