Redigera Systeminställningar

Tycker du att Systeminställningar har blivit väldigt plottrigt och att det alltid tar tid att hitta rätt inställningspanel när du ska ändra något?

Missa inte: 6 år efter Retina – här är nästa Apple-revolution

Du kan faktiskt rensa upp bland panelerna och dölja de du inte använder så ofta – eller aldrig. Öppna Systeminställningar och välj Innehåll -> Anpassa. Då visas små kryssrutor intill varje panel, och du kan kryssa ur de du inte vill visa. Det gör inte att de försvinner helt, utan du kan lika enkelt visa dem igen om du trots allt behöver använda någon av de du tidigare har dolt.

Efter

Många inställningspaneler används väldigt sällan och passar att gömma. Time Machine är till exempel välkänt som en "aktivera och glöm"-funktion och du kan fortfarande visa dess status i menyraden. Notiser, Spotlight, App Store och Startskiva är också paneler få användare utnyttjar mer än enstaka gånger under flera år.

Det här är inget livsavgörande tips, men det tar inte lång stund att fixa och allt som minskar plottret och gör det snabbare att få gjort det du vill kan vara värdefullt.