En av våra favoriter på musmarknaden är Logitechs Performance Mouse Mx. Vi har använt den i flera år och den fungerar fortfarande bra. Logitech har en mus till som är precis lika bra: Master Mx. Den påminner en hel del om Performance Mouse Mx men har funktioner som gör den unik.

Missa inte: Här är bästa musen för Macen

Master Mx är en mus för högerhänta med fem knappar. Vänster och höger musknappar finns som vanligt. På vänstersidan finns bak- och framknappar som i grundutförandet är kopplade till bak och fram i din webbläsare. Den femte knappen är placerad på tumpositionen. Det är en knapp som du håller ner för att utföra samma gester som på Apples Touchpad. Alla knappar kan anpassas med hjälp av Logitechs mjukvara som du kommer åt via Systeminställningar efter installation.

Mångsidig

Här finns också två stycken skrollhjul. Huvudhjulet mellan vänster och höger musknapp skrollar fönster vertikalt och har också en knappfunktion som är anpassningsbar. Skrollhjulet på sidan skrollar fönster horisontellt. I Safari kan hjulet användas för att gå framåt och bakåt. Vill du ändra funktionen så att hjulet till exempel styr volymen är det möjligt i mjukvaran.

Precis som Performance Mx använder Master Mx Logitechs laser och vi har aldrig några problem med positionering när vi testar på olika underlag, inklusive glas. Musen rör sig väldigt smidigt och utan några problem.

Logitech

Mössen är väldigt snarlika men vi känner att Master Mx har en form som är lite rakare än Performance Mx. Performance Mx form ligger lite mer naturlig i handen men Master Mx känns bra och komfortabel och gav oss aldrig någon smärta i vristen eller handen. Hur en mus passar en person är givetvis helt subjektivt och varierar från person till person så om du kan använda musen några minuter innan köp är det en bra idé.

Master Mx har ett inbyggt batteri som du inte kan byta ut. Logitech skickar med en micro-usb-sladd som enbart är avsedd för laddning. Vi har använt Master Mx i flera månader och normalt klarar vi oss i en hel arbetsvecka utan att behöva ladda batteriet. Ett dussintal gånger har det hänt att batteriet behöver laddning i slutet av veckan. Logitech menar att det tar 2 timmar och 45 minuter att ladda batteriet fullt och att det ska räcka 40 dagar med 6 timmars användning per dag. Du kan använda musen medan den laddas.


Två alternativ att ansluta

En av de trevligare finesserna med Master Mx är att den ger dig två alternativ för hur du ska ansluta till din Mac. Normalt ansluter en mus endera via Bluetooth eller via 2,4GHz, vilket kräver en usb-mottagare som du får ansluta till din Mac. Logitech skickar med båda. Om du använder andra Logitechenheter kan usb-mottagaren vara ett bättre val. Den är kompatibel med andra Logitechenheter som är utrustade med företagets teknik – och du kan ansluta upp till sex enheter till en mottagare.

Översättning: Robert Ilijason