Ssd

En trasig Mac är aldrig kul. Även om du har garanti kvar tar det tid, och sedan måste du ta hand om dina data också. Om det är flashlagringen som gått sönder är det inte mycket att göra – du får helt enkelt återställa den senaste backupen när du har Macen åter. Men hur säkerställer du att ingen på verkstaden kan kolla dina bilder eller något annat om det är något annat?

Missa inte: Så fixar du en trasig Iphone-skärm (och är det värt det)?

Om din serviceverkstad ber om adminlogin på datorn bör du först och främst fråga: Varför? Det finns ingen vettig orsak till varför en servicetekniker nödvändigtvis ska starta datorn från den inbyggda disken, om inte samtliga usb- och thunderboltportar är trasiga. Det går precis lika bra att starta från en extern disk, och då har teknikern dessutom fördelen att ha ett barskrapat system med bara de nödvändiga verktyg hen kan behöva för att kontrollera att hårdvaran är i gott skick.

Filevault

Använder du Filevault är din data helt säker, och utan lösenord har teknikern inget annat val än att starta från en extern disk (Eller formatera om disken själv, vilket är något du alltid får räkna med som en risk när du skickar in en dator för reparation).

Så blir du av med Mackeeper, popuprutor och skräpprogram på Macen

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning