Virtualisering

Enklast – virtualisering

Med ett virtualiseringsprogram kan du köra Windowsprogram sida vid sida med Macprogrammen direkt i OS X. Det fungerar jättebra för program som Microsoft Project och andra som inte har släppts för Mac, men går även att använda för spel.

Det stora problemet med virtualisering är den stora prestandaförlusten. När tekniken var ny var den enorm och Windows fick inte ens direkttillgång till grafikkortet. Det har ändrats och idag får du ut ungefär 75 procent av prestandan med Boot Camp via Parallels Desktop och upp till 90 procent med Vmware Fusion, beroende på vad du spelar.

En sak du måste tänka på är att de senaste versionerna av Parallels och Vmware bara stödjer Directx 10, medan de flesta moderna Macar kan utnyttja Directx 11 och 12 i Windows 10. Det gör inte nödvändigtvis att prestandan blir bättre, men speciellt Directx 12 kan göra spel snyggare utan att sänka prestandan.

För indietitlar på Steam och spel med några år på nacken kan du klara dig riktigt bra med virtualisering – förutsatt att du har en kraftfull Mac med fristående grafikkort (Mac Pro, 27-tums Imac eller 15-tums Macbook Pro).

Fördelar:
Enkelt och praktiskt

Nackdelar:
Sämre prestanda
Bara Directx 10
Programmet kostar extra

Wine