Ibland kan vi Mac-ägare känna oss åsidosatta av utvecklare som inte gör sina nya spel kompatibla med OS X.

Missa inte: Snart möjligt att strömma Playstation-spel till Macen

Inte ens en splitter ny och riktigt välutrustad Mac hjälper om ett spel bara fungerar i Windows, men som tur är finns det flera sätt att komma runt problemet och ändå spela utan att behöva köpa en pc.

I den här artikeln går vi igenom de olika metoder som står till buds, och deras för- och nackdelar.

Boot Camp

Bäst prestanda – Boot Camp

Om du är ute efter att spela de allra senaste spelen finns det bara ett alternativ: Installera Windows i Boot Camp.

Om du ska installera Windows på Macen rekommenderar vi Windows 10. Det är den senaste versionen och kommer därmed uppdateras betydligt oftare än äldre versioner. Dessutom kan du utnyttja Xbox Play Anywhere för att spela Xbox-spel på datorn.

Boot Camp

För att komma igång med Windows via Boot Camp måste du ha rejält med ledigt utrymme. Boot Camp fungerar bara på Macens inbyggda hårddisk. Det går att installera på en extern hårddisk som du startar från, men det är betydligt krångligare (en guide på engelska finns här). Ett spel som Battlefield kan ta upp till 40 gigabyte i anspråk, men de flesta spel kan installeras på en extern hårddisk så det går bra att ge Boot Camp till exempel 48 gigabyte för Windows och grundläggande program, och sedan skaffa en hårddisk för att lagra spelen.

Med Boot Camp får du ut maximal prestanda ur Macen, och en del spel som faktiskt finns för OS X kan flyta på bättre på samma Mac i Windows tack vare effektivare drivrutiner och optimering (räkna med 10 till 20 procent fler bilder per sekund). Har du en Mac Pro kan du dessutom utnyttja dubbla grafikkort (antingen D300/500/700 i "nya" Mac Pro eller två identiska kort från AMD eller Nvidia i gamla modellen).

Fördelar:
Maximal prestanda
Klarar alla spel

Nackdelar:
Du måste starta om för att spela
Tar mycket hårddiskutrymme i anspråk