Låttexter

5. Sjung dig hes

Apple Music har fått inbyggt stöd för låttexter, så att du kan köra Bohemian Rhapsody på karaoke utan att lyfta blicken från din Iphone. När du lyssnar på en sång drar du helt enkelt uppåt från botten av skärmen och vips visas låttexten ovanför Nästa. Apple har tyvärr inte fått rättigheterna att visa texterna till samtliga låtar, och det fungerar bara med Apple Music och inte musik du synkat från datorn.

Siri och tredjepartsappar

6. Be Siri använda tredjepartsappar

Siri har i IOS 10 äntligen öppnats för tredjepartsutvecklare, så du kan använda rösten för att beställa en Uber eller skicka ett meddelande med Whatsapp. Öppna Siri med telefonen upplåst och kom ihåg att du behöver ha appen i fråga installerad. Till att börja med fungerar Siri bara med sex sorters appar, men möjligheterna kommer säkert utökas vad det lider.

Optimera musiklagringen

7. Optimera musiklagringen

Om du brukar brottas med för lite utrymme är det här något du ska testa så fort du kan. IOS 10 kan automatiskt rensa bort nedladdad musik för att göra plats för nya foton, videor och appar. Inställningen hittar du i Inställningar -> Musik -> Optimera lagring. Här kan du också bestämma hur mycket utrymme du minst vill ge musiken.

Sängdags

8. Testa nya väckarklockan

Appen Klocka har fått en ny mörk design (gissningsvis för att vara mindre ansträngande för ögonen i mörkret). Väckarklockan har nu fått sällskap av Läggdags, en funktion som inte bara ställer ett alarm utan visar när du måste gå och lägga dig för att få lagom mycket sömn. Du kan dessutom välja att få en påminnelse på utsatt tid före sängdags (en kvart, halvtimme, tre kvart eller timme). Om du har ett fitnessarmband eller Apple Watch och mäter sömnkvalitet kan IOS 10 kombinera uppgifterna.

9. Spela in en läppsynkvideo

Det låter kanske löjligt, men innan IOS 10 var det omöjligt att ta bilder eller video medan du spelade musik från Iphone. Numera pausas inte längre musiken så fort du öppnar kameraappen. Att spela in din läppsynkvideo till favvolåten har aldrig varit lättare.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning