Det är inte bara användare av Mac Pro och Mac Mini som har behov av en extern skärm, det kan även vara ett klokt köp om du har en bärbar Mac. Med hjälp av den extra skärmytan kan du nämligen få en bättre överblick och jobba mer effektivt.

I och med att Apple nu har slutat sälja Thunderbolt Display är det läge att kolla in skärmar från andra tillverkare. Förutom storleken och priset finns det en rad faktorer att ta hänsyn till, däribland vilka portar som erbjuds, responstid, kontrast och betraktningsvinkel.

Mac

Missa inte: Apple lägger ner Thunderbolt Display

Till att börja med kan vi konstatera att ju större skärmen är, desto mer brukar den kosta. För att inte belasta din plånbok allt för mycket nöjer vi oss den här gången med att lista skärmar som är på högst 24 tum.

De flesta av dagens skärmar använder sig av hdmi, en standardport som finns inbyggd i nyare modeller av Mac Mini, Mac Pro och Macbook Pro. Har du en dator med thunderbolt, displayport, dvi eller vga kan du använda dig av en adapter, något som brukar kosta några hundralappar och uppåt beroende på modell och tillverkare.


Benq GL2460HM (24 tum)

Har du en Mac med hdmi- eller dvi-anslutning kan vi rekommendera Benq GL2460HM, en 24-tumsskärm som kommer med inbyggda högtalare.

Den flimmerfria bakgrundsbelysningen gör att du kan sitta länge framför skärmen utan att det känns obehagligt. De förvalda inställningarna är dessutom anpassade för att underlätta läsning på skärmen.

Benq GL2460HM

Upplösningen som används är 1920x1080, det vill säga det som brukar benämnas som 1080p eller Full HD. Bildförhållandet är 16:9, vilket lämpar sig för filmer och tv-serier.
Bästa pris enligt Prisjakt: Mer information
Mer information: benq.com

Asus VS248HR (24 tum)

En av de mest populära bildskärmarna är Asus VS248HR, en 24-tumsskärm som är riktigt bra om du gillar spel eftersom responstiden ligger på endast en millisekund.

Skärmen kan användas med både hdmi, dvi och viga och kablar för de två sistnämnda portarna medföljer. Till skillnad från Benq-skärmen finns inga inbyggda högtalare, så du får nöja dig med datorns ljud.

Asus VS248HR

Upplösningen som används är Full HD, alltså 1920x1080. Bildförhållandet är 16:9, vilket mer eller mindre är standard i dagsläget.
Bästa pris enligt PrisjaktMer information
Mer information: asus.com

Apple MacBook Pro - 2,7GHz DC 8GB 256GB 13" Pris vid test: 14990 kr.

Bästa pris just nu: 18241 kr