Tycker du det är svårt att välja vilka appar som ska få ligga på den där hyllan längst ned på hemskärmen på Iphone? Den som alltid syns, även om du bläddrat bort till skärm nummer tretton?
Då kommer här ett tips: Du behöver inte välja. Du kan få plats med jättemånga appar där. Bara lägg dem i mappar – och lägg mapparna i hyllan.

Smart trick

Många använder mappar för att sortera eller gömma undan appar som inte används så ofta. Men du kan också använda mappar för de appar du vill hitta snabbt. Och mappar ligger lika bra på hyllan som inne på hemskärmen.

För att göra en mapp trycker du på en appikon så de börjar darra. Sen drar du en ikon till en annan. Då blir det en mapp med båda. Sen kan du dra flera appar till den mappen på samma sätt. Du kan ge mappen vilket namn du vill. Tryck på texten för att ändra. Om du skapat mappen utanför hyllan drar du den dit. När ikonerna darrar går det att flytta och radera dem.

Hur du väljer att sortera bestämmer du själv. Är du inte den ordningsamma typen som vill tänka ut ett system kan du bara göra en mapp och lägga dit appar som du märker att du ofta letar efter. Exempel på appar som det är bra att alltid kunna hitta direkt är reseappar där du har tåg- och bussbiljetter.