Snapchat är en av de allra hetaste apparna för tillfället, men tyvärr finns den endast tillgänglig för mobilen.

Vill du använda dig av Snapchat på din dator finns det lyckligtvis en lösning, nämligen att installera appen via en Android-emulator. På så sätt kan du dela med dig av dina minnen med familjen, vänner och resten av mänskligheten.

Snapchat

1. Ladda ner Bluestacks

Första steget är att ladda ner Bluestacks, en gratis emulator som låter dig köra Android-appar på din Mac (eller pc). För att installera programmet är det bara att öppna den nerladdade dmg-filen och dubbelklicka på Bluestacks.app. Alternativt drar du filen till din Program-mapp och öppnar den därifrån. Sedan följer du instruktionerna som lyckligtvis är på svenska.

Installation

Var beredd på att det kan ta några minuter att starta Bluestacks, under tiden kan du passa på att göra något annat.

2. Skapa ett Google-konto

När Bluestacks väl har startats trycker på knappen Alla appar och letar reda på Bluestacks Inställningar. Där ska det finnas ett alternativ som heter Lägg till konto, där du antingen kan använda ett befintligt Google-konto eller skapa ett nytt. Har du Gmail eller någon annan av Googles tjänster har du troligtvis redan ett du kan använda.

Lägg till konto

3. Installera Snapchat från Google Play

Nästa steg är att öppna Google Play och söka reda på Snapchat. Välj Installera på höger sida och godkänn ”köpet”. Nu ska appen på 54 megabyte laddas ner till din emulator. När installationen är klar trycker du på Öppna.

Google Play

4. Logga in på Snapchat

Nu återstår bara att logga in på Snapchat med ett existerande konto eller med ett nyskapat. Observera att Macens inbyggda webbkamera aktiveras och om du vill kan du använda denna för dina fotografier eller filmklipp. Alternativt kopplar du in en annan kamera i din dator.

Logga in

Om du vill kan du naturligtvis använda andra appar med hjälp av Bluestacks. Testa dig fram och se vilka som fungerar bra på din dator!

Apple MacBook Air - 1,6GHz DC 4GB 128GB 13" Pris vid test: 9490 kr.

Bästa pris just nu: 14279 kr