Det ingår i processen att bygga webb att se till att den kod du producerar håller sig inom ramarna för den standard du valt. Till Firefox finns en hel del webbutvecklarverktyg som underlättar detta arbete. Det brukar vara lite knepigare att installera sådana verktyg för Safari.

Safari Tidy plugin är lätt att installera och gör sitt jobb utan knot samt utan att du behöver be om det. Längst ned till höger i webbläsarfönstret visas om sidans kod har grövre fel eller varnas för mindre problem. Det är bara att klicka på någon av dessa indikeringar för att få upp ett fönster med källkod samt beskrivning av de fel/problem som hittats. Ett klick till så visas precis var i koden felet hittats.

Att alltid ha tillgång till detta verktyg gör det mycket lättare att hålla koll på små missar som lätt smyger sig in. Hittade själv direkt några simpla misstag i egna webbplatser som ska åtgärdas. Vid en snabbkoll verkar det inte som att det tar någon extra tid att surfa runt fast koden valideras hela tiden.