Steve Jobs har förstått att det är något magiskt med en kub. När han drev NeXT skapade de en kubformad dator, Pixar hade likaså en kubdator, efter återkomsten till Apple fick vi se Macmodellen Cube. Nu har till sist den första alltidöppetbutiken i Apples butikskedja, komplett med kubformad entré av glas öppnat i New York. Av alla dessa kuber blir detta garanterat den mest framgångsrika.

Det blev inget tal eller bandklippning, men de första besökarna fick chansen att skaka hand med Steve Jobs och ta sig in, samt nerför spiraltrappan, flankerade av applåderande och jublande personal. Inom kort var butiken fylld med nyfikna besökare och kunder. En hel del kändisar passade även på att besöka premiären och göra en del inköp. James Woods, Kevin Bacon, Julianne Moore, Tina Fey och Kanye West för att bara nämna några.

Apple har lagt upp en serie uppsnabbade kortfilmer som visar hur kön ringlar sig fram utanför butiken varje timme det första dygnet. Nu i de tidiga morgontimmarna har kravallstaketen plockats ned och köerna försvunnit, men det verkar inte råda någon brist på nyfikna besökare.