Ta bort appar

19. Flytta och ta bort appar

För att ta bort en app trycker du och håller på den tills den börjar ”dansa”. Nu kan du flytta runt appar på skärmen. Vill du istället ta bort appen trycker dy på play/paus-knappen och välj Ta bort. Inbyggda appar kan inte raderas, men du kan åtminstone flytta dem till en skräp-mapp.

Håll koll på lagringen

20. Håll koll på lagringen

TV OS-appar får som mest ta upp fyra gigabyte lagring. Om du gillar att testa många nya appar kan du säkerligen köra slut på lagringsutrymmet, speciellt om du har modellen med 32 gigabyte. I Inställningar -> Allmänt -> Hantera lagring kan du se hur mycket plats olika appar tar och radera de som tar för mycket utrymme i anspråk.

Krönika: Google, varför har ni förstört viktigaste appen på Apple TV?

Säg godnatt till Apple TV

21. Säg godnatt till Apple TV

Du kan inte stänga av Apple TV helt med mindre än att du drar ur sladden, men du kan sätta den i vila så att den drar minimalt med ström och inte stör dig om du till exempel har den till en tv i sovrummet. Håll nere hemknappen på fjärrkontrollen tills den frågar om du vill sätta den i vila, vilket automatiskt stänger av anslutna enheter (tv:n och eventuella bluetooth-tillbehör). Du kan också gå via Inställningar -> Vila nu.

Lägg till flera Apple-id:n

22. Lägg till flera Apple ID:n

Flera personer kan använda en Apple TV, och de behöver inte dela på ett Itunes Store-konto för att köpa musik, appar och annat. Du kan nämligen koppla TV OS till flera Apple ID-konton samtidigt. Gå till Inställningar -> Konton -> Itunes och App Store och välj Lägg till nytt Apple ID. När du har mer än ett konto syns de i en lista här och du kan klicka på ett konto för att ställ in butiken på det kontot. Köp som görs på olika konton syns oavsett vilket konto som är valt.

Missa inte! Franska tv-abonnenter erbjuds Apple TV istället för kabel-tv-box

Hoppa framåt och bakåt

23. Hoppa framåt och bakåt

För att snabbt navigera i en video kan du använda styrplattan på Apple TV:s fjärrkontroll. Tryck på högersidan för att hoppa framåt och på vänstersidan för att hoppa bakåt. I båda fallen hoppar du 10 sekunder per klick.