9. Töm bilder och videor med jämna mellanrum

För den som inte använder Icloud-biblioteket och själv håller ordning på sina bilder och videor har vi ett annat tips: Använd datorn som depå och rensa biblioteket på enheten med jämna mellanrum.

Använd Bildinsamling eller Bilder på Mac, eller Fotogalleriet i Windows 10 för att importera alla bilder och videor till datorn. När den är klar är det bäst att kontrollera att allt har kopierats som det ska, och att göra din vanliga backup på datorn så att du har minst två kopior av allt innan du raderar från enheten.

Töm bilder

Sedan kan du radera allt, eller kanske allt som är äldre än en månad eller så (välj något som passar dig). Det enklaste sättet att göra det är med Bildinsamling på Mac, där du kan markera allt och sedan avmarkera eventuella bilder och videor du vill behålla, och klicka på radera-knappen.

Genom att rensa bort gamla bilder och spara dem på datorn istället frigör du enorma mängder utrymme på din Iphone eller Ipad, och får samtidigt en backup av dem då du gör din vanliga backup av datorn. Två flugor i en smäll helt enkelt.