16. Lagra bilderna i molnet


Icloud Bildbibliotek

Det som tar mest plats på de flesta Iphones är fotografier och videoklipp, och de råkar även vara det som man har minst lust att radera. Apples egen tjänst som bland annat lagrar dina foton i molnet heter Icloud. Den är smidig då bilderna synkroniseras automatiskt från fotoalbumet, men de 5 GB som ingår i gratisabonnemanget tar snabbt slut. Dessutom har kändisar privata bilder läckt efter att tjänsten blivit hackad, något som kan göra vem som helst tveksam.

Läs mer: apple.com/se/icloud/


Google Foto

Google såg chansen att erbjuda ett till synes oändligt lagringsutrymme helt gratis till alla vars mobilminne inte räckte till. Med Google Photos går det snabbt att lagra alla bilder på Google Drive direkt från mobilen. Till skillnad från Icloud går det dessutom snabbt att komma åt bilderna från webbläsaren med ditt Google-konto.

Ladda ner till Ios
Läs mer: photos.google.com

Google Foto


Dropbox

Dropbox gratisversion erbjuder ynka 2 GB molnlagring, så de flesta kräver något lite större. Att uppgradera till Dropbox Plus kostar 9,99 euro i månaden. Då ingår 1 TB och smidigare mobilbackup.

Ladda ner till Ios
Läs mer: dropbox.com


Onedrive

Microsofts tjänst Onedrive erbjuder 1 TB i lagringsutrymme, vilket borde räcka för de flesta som bara vill spara sina Iphone-bilder och klipp. Tjänsten saknar dock det smidiga tillvägagångssätt som Google Photos och Icloud har.

Ladda ner till Ios
Läs mer: onedrive.live.com

Onedrive