Mullvad – svensk säkerhet till ett enda pris

Svenska Mullvad är en annorlunda tjänst i sammanhanget. De gör inte så mycket väsen av sig, men erbjuder bästa möjliga säkerhet och anonymitet i detta test.

Mullvad VPN

Programmet lever som ett diskret menyradsprogram i vår menylist. Symbolen med det upplåsta hänglåset är visserligen lite irriterande när det lyser starkt i rött på en annars ofta svartvit list, men då blir vi i alla fall påminda om att logga in. Programmet i sig upplevs modernt och lättnavigerat där alla inställningar sker från ett och samma fönster.

Mullvad blir snart en favorit och det är den tjänst i testet som får allra högst betyg hos That One Privacy Guy (med en enda mindre anmärkning om att företaget har sitt säte i Sverige).

Vi kan betala för tjänsten precis hur anonymt vi vill, med kreditkort, banköverföring, Swish, Paypal, Bitcoin, Bitcoin Cash eller kontanter i ett kuvert. Tjänsten ber inte om några kontaktuppgifter till oss (inte ens e-post), allt vi får tillbaka för att komma igång är ett kontonummer att hålla koll på. Självklart lovar företaget att inte heller logga någon data.

Vi får bra hastigheter från tjänstens hundratals servrar, däremot får vi inte amerikanska Netflix att fungera.

En VPN ska göra oss anonyma och Mullvad går längst för att göra just det. Månadsbetalningen är låg och prismodellen är föredömligt okomplicerad. Tidigare har vi saknat en IOS-app, men det finns nu. En Ipad-anpassad app är på väg.

I längden bli Mullvad dyrare än konkurrenterna, men skillnaden är inte jättestor mot exempelvis testets vinnare Cyberghost där du måste binda upp dig till samma leverantör i ett år för att få ett lägre pris per månad.

Mullvad kommer långt på enkelhet, bra funktionalitet – och anonymitet. Så som en vpn bör vara. Hade det inte varit för det bristande Netflix-stödet hade det här varit vår favorit. Nu blir svenska Mullvad testets tvåa. Kan du leva utan Netflix utländska utbud och sätter total anonymitet högre upp på önskelistan är det här ditt bästa val.
MacWorld rekommenderar

Fakta: Mullvad VPN

Testad: November 2018. 
Kontakt: Amagicom AB.
Fakta och mätresultat: 320+ servrar i okänt antal länder. 25 mbit/s. 18 ms.
Systemkrav Mac OS-klient: Mavericks 10.13 eller senare.
Övrigt: Killswitch, ipv6-tunnel, 30 dagars återbetalningsgaranti.
Pris: 5 euro/mån (cirka 50 kronor).

Ladda ner Mullvad här!

plus

Bäst för integritetsvurmaren.
Bra Mac-klient.
Billigt för en månad.

minus

Dyrare i längden.

Betyg: 5 av 5