IP Vanish för Mac – vpn för många enheter

IP Vanish har sin bas i Florida, USA. Tjänsten erbjuder stark kryptering (AES-256) och är enligt sin integritetspolicy mycket snål med att samla in data. Utöver antiloggningspolicyn lovar de att inte samla in data ens om hur vi använder tjänster eller metadata om våra sessioner. Här är IP Vanish bättre än snittet, men får ändå inte helt grönt ljus hos That One Privacy Guy. Det amerikanska sätet drar ned betyget.

IP Vanish för Mac – vpn för många enheter

Annat är dock bättre. Vi får hela tio samtidiga anslutningar till ett och samma konto, support dygnet runt och tillgång till telefonsupport under vissa tider.

1 600 servrar är en bra siffra, placerade på 75 olika platser, men hastigheterna är ojämna. I Sverige får vi fina hastigheter, men i USA och främst på brittiska servrar får vi nästintill usla hastigheter.

IP Vanish har inget uttalat streamingstöd, men vi lyckades efter några försök på olika amerikanska servrar få amerikanska Netflix att fungera. Dock inte brittiska BBC Iplayer på brittiska servrar. Och de låga hastigheterna på utländska servrar gör tjänsten till ett sämre val för just streaming.

IP Vanish för Mac – vpn för många enheter

Priset för ett årslångt abonnemang är normalt, men ovanligt billigt för bara en månad – runt 50-lappen. En annan fördel är att det inte finns någon begränsning på antalet anlutna enheter till samma konto.

Fakta: IP Vanish

Testad: Maj 2019.
Kontakt: IP Vanish.
Fakta och mätresultat: 1 300+ servrar på 75+ platser. 13,5 mbit/s. 121 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.10 och senare.
Övrigt: Kill switch, 7/30 dagars pengarna tillbaka-garanti, 256-bit kryptering, p2p-stöd, 24/7-support, telefonsupport vissa tider (ej svenska). Obegränsat antal enheter per konto.
Pris per månad: ca 110 kronor per månad
Pris helsårsabonning: ca 40 kronor per månad

plus

Obegränsat antal anslutningar. 
Bra integritetspolicy. 
Lågt pris för en enstaka månad.
Fungerar med Netflix…

minus

… men i övrigt inget självklart streamingstöd. 
Dålig hastighet på utländska servrar.

Betyg: 3 av 5