F-secure Freedome VPN – finsk anonymitet med hög integritet

Från Finland kommer Freedome VPN, en vpn-tjänst som normalt ingår i F-secures största antiviruspaket F-secure Total, men som även kan köpas separat.

Tjänsten ger servrar i 22 länder, men hur många servrar som finns tillgängliga meddelar inte F-secure. Hastigheterna är däremot goda. Särskilt i Sverige, men även utomlands. I Sverige behåller vi 90 procent av vår ursprungliga hastighet. På ett snitt av utländska servrar behåller vi 50 procent, vilket även det är klart godkänt. Tyvärr lyckas vi inte få amerikanska Netflix att fungera på någon av dem.

Test Freedome VPN för Mac

Gränssnittet är lättjobbat och begripligt även för en nybörjare. Freedome må sakna en del mer avancerade inställningar för avancerade användare, men här finns exempelvis en funktion för att blockera spårning på nätet och en karta för att illustrera hur vi blir spårade.

F-secure Freedome får mycket gott betyg – grönt rakt igenom – hos That One Privacy Guy. Däremot ska vi vara medvetna om att våra trafikloggar sparas av programmet under 24 timmar för att göra ovan nämnda karta möjlig. F-secure säger dock att informationen raderas efter tre dagar, och loggningen starar bara om vi själva aktiverar kartan.

Test Freedome VPN för Mac

Priserna är också bra, men det saknas dessvärre alternativ för kortare eller längre abonnemang. Det är ett år som gäller – varken mer eller mindre – för tre, fem eller sju enheter.

F-secure är ett stabilt, prisvärt och lättanvänt val, så länge vi inte är intresserade av att kunna kolla Netflix amerikanska utbud.

Fakta: F-secure Freedome VPN

Testad: Mars 2019.
Kontakt: F-secure.
Fakta och mätresultat: Okänt antal servrar i 22 länder. 20 mbit/s. 67 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.10 Yosemite och senare.
Övrigt: Kill switch, 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Spårningsskydd.
Pris: 38,75 kronor i månaden för 12 månader, tre enheter. (465 kr). 12 månader, fem enheter: 47,08 kronor per månad (565 kronor). 12 månader, sju enheter: 57,92 kronor per månad (695 kronor).

plus

Enkelt att använda.
Bra priser.
Bra hastigheter.

minus

Säljs bara årsvis.
Amerikanska Netflix fungerar inte.
Okänt antal servrar.