F-secure Freedome VPN – finsk anonymitet med hög integritet

Från Finland kommer Freedome VPN, en vpn-tjänst som normalt ingår i F-secures största antiviruspaket F-secure Total, men som även kan köpas separat.

Tjänsten ger servrar i 22 länder, men hur många servrar som finns tillgängliga meddelar inte F-secure. Hastigheterna är däremot bra. Särskilt i Sverige, men även utomlands. I Sverige behåller vi 90 procent av ursprunglig hastighet. På ett snitt av utländska servrar behåller vi 50 procent, vilket även det är klart godkänt. Tyvärr lyckas vi inte få amerikanska Netflix att fungera.

Test Freedome VPN för Mac

Gränssnittet är lättjobbat och begripligt även för nybörjare. Freedome må sakna en del mer avancerade inställningar för avancerade användare, men här finns exempelvis en funktion för att blockera spårning på nätet och en karta för att illustrera hur vi blir spårade.

Var medveten om att trafikloggar sparas av programmet under 24 timmar för att göra ovan nämnda karta möjlig. F-secure säger dock att informationen raderas efter tre dagar, och loggningen starar bara om vi själva aktiverar kartan.

Test Freedome VPN för Mac

Priserna är attraktiva, men det saknas dessvärre alternativ för kortare eller längre abonnemang. Det är ett eller två år som gäller, för tre eller sju enheter.

F-secure är ett stabilt, prisvärt och lättanvänt val, så länge vi inte är intresserade av att kunna titta på Netflix amerikanska utbud.
MacWorld rekommenderar

Fakta: F-secure Freedome VPN

Testad: Mars 2019.
Kontakt: F-secure.
Fakta och mätresultat: Okänt antal servrar i 22 länder. 20 mbit/s. 67 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.12 Yosemite och senare.
Övrigt: Kill switch, 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Spårningsskydd. Du behöver inte bet
Pris helsårabonnemang: ca 22 kronor per månad (3 enheter)
Pris tvåårsabonnemang: ca 29 kronor per månad (7 enheter)

plus

Enkelt att använda.
Bra priser.
Bra hastigheter.
Kreditkortsbetalning inte nödvändigt.

minus

Säljs bara årsvis.
Amerikanska Netflix fungerar inte.
Okänt antal servrar.

Betyg: 4 av 5