Express VPN – stabil jätte kostar på

Först ut är en jätte i sammanhanget, som hängt med i snart tio år. Företaget har bas på Brittiska junfruöarna, lovar att inte logga data och erbjuder 24/7-support i form av mejl och chat. Servrarna är runt 3 000 till antalet, placerade på 160 platser i 94 länder.

Express VPN

Gällande Mac-kompabilitet har vi inget att klaga på. Programmet vi laddar ned är snabbt och smidigt. Det finns tillägg till Chrome, Firefox samt Safari och vi kan bestämma om vill att programmet ska vara synligt bara i Dock, i meny-listen eller på båda ställena. Sådana Mac-anpassningar gillar vi.

Dessutom finns guider för hur vi kan använda vpn med Apple TV på bästa sätt. Programmet fungerar med både BBC Iplayer och amerikanska Netflix vid tiden för detta test.

Express VPN lovar att inte logga data, som bland annat ip-adresser, sökhistorik, metadata eller besökta webbplatser. Betyget hos That One Privacy Guy är bra, om än inte bäst i test.

Priset är dock klart högst. För en månad betalar vi i princip lika mycket som Cyberghost, men sedan sjunker inte priserna lika snabbt. Billigast i längden är att köpa tolv månader, vilket kostar ungefär 75 kronor i månaden.

Express VPN menar att de säljer en premiumprodukt med hög hastighet och ledande support med "riktiga människor" på andra sidan. Dessutom slipper vi ständiga reor med nedräkningar och förvirrande prismodeller. Om det här är värt priset är upp till var och en att bedöma, men klart är att det finns billigare alternativ med liknande funktionalitet och lika hög hastighet.
MacWorld rekommenderar

Fakta: Express VPN

Testad: November 2018. 
Kontakt: Expressvpn.com
Fakta och mätresultat: 3 000 servrar i 94 länder. 26 mbit/s. 15 ms.
Systemkrav Mac OS-klient: 10.10 Yosemite eller senare.
Övrigt: 24/7-support. Kill switch, split tunneling, ipv6, 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, finns appar även för routrar.
Pris: 12,95 dollar/mån (cirka 113 kronor) i 1 månad, 9,99 dollar/mån (cirka 87 kr) i ett halvår eller 8,32 dollar/mån (cirka 73 kronor) i 12 månader.

Ladda ner Express vpn här!

plus

Många servrar i många länder.
Bra hastighet.
Brett Mac-stöd.

minus

Klart dyrast.
Max tre enheter samtidigt.

Betyg: 4 av 5