Cyberghost – bra pris och prestanda gör en vinnare

Cyberghost har hängt med länge och finns både för IOS och Mac OS. Här fokuserar vi alltså på Mac-klienten, och den fungerar smärtfritt när vi testar med Mac OS Mojave.

Cyberghost – bra pris och bra prestanda gör en vinnare

Programmet är enkelt att använda och det är en enkelt att komma igång med vpn-tjänsten – som det ska vara. Efter att ha godkänt ett par inställningar på vår Mac kan vi fortsätta surfa i skydd av vpn. Över 3 000 servrar i mer än 60 länder torde vara tillräckligt för de flesta, och Cyberghost är flitiga på att lägga till allt fler på den listan. Vi får bra resultat i våra hastighetstester.

Bland servrarna finns dessutom flera lättbegripliga snabbval för streaming, där vissa av dem ska vara anpassade exempelvis för Youtube, brittiska BBC Iplayer och för amerikanska Netflix. Vi lyckas få både brittiska Iplayer och amerikanska Netflix att fungera, men efter vårt tidigare erfarenhet från vårt test av vpn-tjänster för pc-användare vet vi att stödet kan vara ostadigt – Netflix försöker ständigt slå ned på denna typ av omvägar.

Till det kan vi också lägga 24/7-support (via mejl eller chat) och en killswitch som automatiskt stoppar vår internetanslutning vid minsta störning.

Läs mer! Så ser du amerikanska Netflix i Sverige

Cyberghost presenterar stolt på sin hemsida sin policy om att inte spara några loggar över huvud taget om sina användare. Som alltid är detta ett påstående svårt att kontrollera – vi vet egentligen inte vilka loggar företaget sparar om oss, och vi kan bara hoppas att Cyberghost håller vad man lovar.

That One Privacy Guy rankar Cyberghost högt där det är som kanske viktigast, respekt för integriteten och policy mot loggande.

Till Cyberghost minussida måste vi tillägga en förvirrande prismodell som ändras stup i kvarten. Som alltid är det dock billigare att köpa längre abonnemang. I skrivande stund är det billigaste erbjudandet (sett över tid) att köpa ett 18 månader långt abonnemang för ungefär 650 kronor, eller lite mindre än 40 kronor i månaden.

Bäst i testTidigare fanns Cyberghost i en väldigt bra gratisversion, där enda nackdelen var att vi fick vänta några minuter på att ansluta oss till en ledig server. Den gratisversionen var kanske för bra, för det alternativet finns inte kvar längre. Nu finns bara en dagslång provperiod. Efter det måste vi betala.

Fakta: Cyberghost VPN

Testad: November 2018. 
Kontakt: Cyberghostvpn.com.
Fakta och mätresultat: 3 000+ servrar i 60+ länder. 25 mbit/s. 13 ms.
Systemkrav Mac OS-klient: 10.12 Sierra eller senare.
Övrigt: Kill switch, 24/7-support, upp till 7 enheter samtidigt.
Pris: Ett dygn gratis. Sedan 11,99 euro/mån (cirka 120 kronor) i en månad, 5,29 euro/mån (cirka 53 kronor) i ett år, 3,29 euro/mån (cirka 33 kronor) i två år eller 2,64 euro/mån (cirka 28 kronor) i tre år.

Testa Cyberghost vpn gratis här!

plus

Många servrar i fler än 60 länder.
Billigt om du köper 18 månader på en gång.

minus

Relativt dyrt för kortare perioder.
Osäkert om det verkligen fungerar med Netflix.