Cyberghost – bra pris och prestanda gör en vinnare

Cyberghost har hängt med länge och finns både för IOS och Mac OS. Här fokuserar vi alltså på Mac-klienten och den fungerar smärtfritt när vi testar med Mac OS Mojave.

Cyberghost – bra pris och bra prestanda gör en vinnare

Programmet är enkelt att använda och det är enkelt att komma igång med vpn-tjänsten – som det ska vara. Efter att ha godkänt ett par inställningar på vår Mac kan vi fortsätta surfa i skydd av vpn. Över 6 700 servrar i runt 90 länder torde vara tillräckligt för de flesta, och Cyberghost är flitiga på att lägga till allt fler på den listan. Vi får dessutom bra resultat i våra hastighetstester.

Bland servrarna finns dessutom flera lättbegripliga snabbval för streaming, där vissa av dem ska vara anpassade exempelvis för Youtube, brittiska BBC Iplayer och för amerikanska Netflix. Vi lyckas få både brittiska Iplayer och amerikanska Netflix att fungera, men efter tidigare erfarenhet från vårt test av vpn-tjänster för pc-användare vet vi att stödet kan vara ostadigt – Netflix försöker ständigt slå ned på denna typ av tittande.

Till det kan vi också lägga 24/7-support (via mejl eller chat) och en killswitch som automatiskt stoppar internetanslutningen vid minsta störning.

Läs mer! Så ser du amerikanska Netflix i Sverige

Cyberghost presenterar stolt på sin hemsida sin policy om att inte spara några loggar över huvud taget om sina användare. Som alltid är detta ett påstående svårt att kontrollera – vi vet egentligen inte vilka loggar företaget sparar om oss och vi kan bara hoppas att Cyberghost håller vad de lovar.

That One Privacy Guy rankar Cyberghost högt där det är som kanske viktigast, respekt för integriteten och policy mot loggande.

Till Cyberghost minussida måste vi tillägga en förvirrande prismodell som ändras stup i kvarten. I skrivande stund finns tre val för Cyberghost och en månadsprenumeration som kostar drygt 120 kronor i månaden, vilket är rätt dyrt.

Billigare per månad är det att köpa VPN Plus under ett helt år för ungefär 350 kronor. Om prenumeration inte avslutas kostar dock det andra året 800 kronor.

Till sist finns även VPN Extra där det även ingår extra tjänster som en lösenordshanterare för mobilen för 400 kronor under ett helt år. Andra året kostar det dock hela 900 kronor, så ställ en påminnelse om att avsluta tjänsten tills dess och leta efter ett nytt erbjudande istället.

Tidigare fanns Cyberghost i en väldigt bra gratisversion, där enda nackdelen var att vi fick vänta några minuter på att ansluta oss till en ledig server. Den gratisversionen var kanske för bra, för alternativet finns inte längre kvar. Nu finns bara en dagslång provperiod. Efter det måste vi betala.
MacWorld Bäst i test

Fakta: Cyberghost VPN

Testad: November 2018. 
Kontakt: Cyberghostvpn.com.
Fakta och mätresultat: 6 700+ servrar i 60+ länder. 25 mbit/s. 13 ms.
Systemkrav Mac OS-klient: 10.12 Sierra eller senare.
Övrigt: Kill switch, 24/7-support, upp till sju enheter samtidigt. 14/45 dagars pengarna tillbaka-garanti beroende på pris. 
Pris: Ett dygn gratis. Sedan 11,99 euro/mån (cirka 120 kronor) i en månad. Sex månader 4,8 euro/mån (cirka 50 kronor), ett år 2,85 euro/mån (cirka 29 kronor). 

Testa Cyberghost vpn gratis här!

plus

Många servrar i 90 länder.
Lösenordshanterare för mobilen ingår i Extra.
Billigt vid årsabonnemang, men...

minus

Osäkert om det verkligen fungerar med Netflix.

Betyg: 5 av 5