Windscribe: Vpn-tjänsten där du bara betalar för det du behöver

>Windscribe skiljer sig från mängden främst på grund av sin lite annorlunda betalmodell. Dels finns en bra gratisversion som ger tillgång till Windscribe i upp till 10 GB i månaden, men tyvärr utan några servrar i Sverige (Norge finns dock).

Windscribe test vpn för Mac

Vanliga månatliga och årsabonnemang finns också till rimliga priser, men kanske mest intressant är alternativet ”Build a plan”, som är vad det låter som. Här utgår du från gratistjänsten, men kan sedan lägga till ett och ett serverland som du tycker att du behöver för tio kronor i månaden per styck (en dollar). Även obegränsad datamängd kan köpas till för en tia i månaden.

I detta alternativ ingår inte servrar för att kolla på Netflix från USA eller Storbritannien, men särskilda Netflix-servrar kan köpas till precis som servrar i andra länder, också för tio kronor styck. På så vis kan vi skapa en egen vpn-tjänst som inte kostar mer än vad den egentligen behöver göra.

Oavsett vilket abonnemang är priserna rimligt satta – utom möjligen månadsabonnemangen som är något dyrt – och hastigheterna är glädjande nog goda även dem.

Specifikationer

Bra köpTestad: Augusti 2019.
Kontakt: Windscribe.
Fakta och mätresultat: 60 servrar i 110 städer. 21 mbit/s. 66 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.11 och senare. Äldre version finns också för Mac OS 10.9 och 10.10.
Övrigt: Kill switch, 256-bit kryptering, support via mejl och live-chatt, annons- sajt- och malware-blockering.
Pris: Cirka 90 kronor i månaden för en månad. Tolv månader: Cirka 40 kronor per månad. Gratisversion finns, med tillval av enstaka servrar för tio kronor i månaden per styck.

plus

Bra gratisalternativ
Möjlighet att skräddarsy tjänsten
Integrerad malware- och trackerblockering

minus

Något begränsad support
Netflix fungerar på enstaka servrar