Windscribe: Vpn-tjänsten där du bara betalar för det du behöver

Windscribe skiljer sig från mängden främst på grund av sin annorlunda betalmodell. Det finns en bra gratisversion som ger tillgång till Windscribe i upp till 10 GB i månaden, men tyvärr utan några servrar i Sverige (Norge finns dock).

Windscribe test vpn för Mac

Vanliga månatliga och årsabonnemang finns också till rimliga priser, men kanske mest intressant är alternativet ”Build a plan”, som är vad det låter som. Här utgår du från gratistjänsten, men kan sedan lägga till enstaka serverland som du tycker att du behöver. Du betalar tio kronor i månaden per land (en dollar). Även obegränsad datamängd kan köpas till för en tia i månaden.

I detta alternativ ingår inte servrar för att titta på Netflix från USA eller Storbritannien, men särskilda Netflix-servrar kan köpas till, precis som servrar i andra länder, för tio kronor styck. På så vis kan du skapa en egen vpn-tjänst som inte kostar mer än vad den egentligen behöver göra.

Oavsett vilket abonnemang är priserna rimligt satta – utom möjligen månadsabonnemangen som är något dyrt – och hastigheterna är glädjande nog goda även dem.
MacWorld rekommenderar

Specifikationer

Testad: Augusti 2019.
Kontakt: Windscribe.
Fakta och mätresultat: Okänt antal servrar i 110 städer i 63 länder. 21 mbit/s. 66 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.11 och senare. Äldre version finns också för Mac OS 10.9 och 10.10.
Övrigt: Kill switch, 256-bit kryptering, support via mejl och live-chatt, annons- sajt- och malware-blockering.
Pris 1 månad: Ca 91 kronor per månad
Pris helårsabonnemang: Ca 58 kronor per månad

plus

Bra gratisalternativ.
Möjlighet att skräddarsy tjänsten.
Integrerad malware- och trackerblockering.

minus

Något begränsad support.
Netflix fungerar på enstaka servrar.

Betyg: 4 av 5