Vypr VPN – kompetent vpn som varnar för malware

Bakom Vypr VPN står det schweiziska företaget Golden Frog, som levererar en funktionsrik vpn-tjänst – bland annat med inbyggd malware-detektering.

700 servrar på 70 olika platser placerar tjänsten i mellanskiktet vad gäller storlek. Mac-klienten är helt okej, med möjlighet att helt ta bort den från Dock. Med ett klick ansluter vi till den snabbaste servern för stunden och i den långa serverlistan får vi se ett ping-test på alla servrar – bra hjälp för att hitta den som kan vara snabbast för stunden.

Test Vypr VPN

Efter ett par försök får vi i alla fall amerikanska Netflix att fungera med Vypr VPN, men tyvärr är hastigheterna låga. Inte ens på svenska servrar behåller vi mer än en fjärdedel av ursprunglig hastighet, och betydligt värre ställt är det på amerikanska servrar där vi behåller lite drygt tio procent. Bäst hastighet får vi faktiskt på brittiska servrar.

Tjänsten får ett halvtaskigt resultat i That One Privacy Guys bedömning. Det finns betydligt ”grönare” tjänster, men de har nyligen lagt till en zero log-policy efter att inte ha haft detta tidigare.

Om anonymitet och integritet är högsta prio finns i vilket fall som helst bättre val, exempelvis Mullvad eller Opnvpn som vi också testat här.

Priserna är låga, under 25 kronor i månaden för 18 månader eller 15 kronor i månaden för den som kan tänka sig att binda upp sig i tre år. Billigare månadspris än så blir det knappast.

De svajjiga hastigheterna gör dock att vi drar öronen åt oss. Vad som hade kunnat bli ett bättre betyg stannar här vid en svag tvåa. En vpn som inte levererar bra hastighet genomgående är tyvärr inte så mycket att ha, även om övriga funktioner är bra.

Fakta: Vypr VPN

Testad: Maj 2019.
Kontakt: Golden Frog.
Fakta och mätresultat: 700 servrar på 70 platser (i okänt antal länder). 7 mbit/s (52 mbit/s utan vpn). 70 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Ingen uppgift.
Övrigt: Kill switch, 24/7-support via mejl eller chatt, malware-blockering, 24/7-support.
Pris: En månad cirka 150 kronor, 83 kronor i månaden för ett år.

plus

Streamingstöd.
Kill switch.

minus

Mycket svajjiga hastigheter.
Mac-klienten kan bli ännu bättre.

Betyg: 2 av 5