Vypr VPN – kompetent vpn som varnar för malware

Bakom Vypr VPN står det schweiziska företaget Golden Frog, som levererar en funktionsrik vpn-tjänst – bland annat med inbyggd malware-detektering.

700 servrar på 70 olika platser placerar tjänsten i mellanskiktet vad gäller storlek. Mac-klienten är helt okej, med möjlighet att helt ta bort den från Dock. Med ett klick ansluter vi till den snabbaste servern för stunden och i den långa serverlistan får vi se ett ping-test på alla servrar – bra hjälp för att hitta den som kan vara snabbast för stunden.

Test Vypr VPN

Efter ett par försök får vi i alla fall amerikanska Netflix att fungera med Vypr VPN, men tyvärr är hastigheterna låga. Inte ens på svenska servrar behåller vi mer än en fjärdedel av vår ursprungliga hastighet, och betydligt värre ställt är det på amerikanska servrar där vi behåller lite drygt tio procent. Bäst hastighet får vi faktiskt på brittiska servrar.

Tjänsten får ett halvtaskigt resultat i That One Privacy Guys bedömning. Det finns betydligt ”grönare” tjänster, men man har ganska nyligen lagt till en zero log-policy efter att inte ha haft detta tidigare.

Om anonymitet och integritet är högsta prio finns i vilket fall som helst bättre val, exempelvis Mullvad eller Opnvpn som vi också testat här.

Priserna är okej, varken anmärkningsvärt höga eller låga. Däremot finns två olika prisstegar, förutom månads-, eller årsabonnemang. I grundabonnemanget ingår alla nämnda funktioner och tre samtidiga anslutningar. Lägger vi till några tior för Premium ingår anslutningar för fem enheter samt tillgång till Chameleon-protokollet som kringgår vpn-blockerare.

De svajjiga hastigheterna gör dock att vi drar öronen åt oss, och vad som hade kunnat bli ett bättre betyg stannar här vid en sexa.

Fakta: Vypr VPN

Testad: Maj 2019.
Kontakt: Golden Frog.
Fakta och mätresultat: 700 servrar på 70 platser (i okänt antal länder). 7 mbit/s (52 mbit/s utan vpn). 70 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Ingen uppgift.
Övrigt: Kill switch, 24/7-support via mejl eller chatt, malware-blockering, 24/7-support.
Pris: Cirka 100 kronor i månaden för en månad, 130 kronor för Premium. Eller cirka 50 kronor i månaden i 12 månader, 65 kronor i månaden för Premium i ett år. Upp till tre enheter, fem enheter vid Premium-abonnemang.

plus

Malware-skydd.
Streamingstöd.
Kill switch.

minus

Svajjiga hastigheter.
Mac-klienten kan bli ännu lite bättre.