VPN Unlimited för Mac ger brett streamingstöd

Amerikansk-ukrainska Keepsolid har tjänsten VPN Unlimited, som erbjuder många servrar och dessutom ett bra streamingstöd. Integritetsivrare bör dock dra öronen åt sig. Det är mycket rött och gult i That One Privacy Guys rankning av vpn-tjänster. Sätter du integritet och anonymitet högst på kravlistan kan du sluta läsa redan här.

Test Keepsolid VPN Unlimited för Mac

Tjänsten följer dock en antiloggningspolicy och ska inte göra något som sticker ut extremt mycket; de samlar vad de menar är nödvändig, teknisk information som trafikmängd, vilka typer av enheter som ansluts och även id kopplat till Keepsolid.

Med det sagt finns det tjänster som samlar betydligt mindre info om oss och som är bättre val för den som värdesätter anonymitet och integritet högst. Värt att påpeka är att vi behöver ett konto för att använda tjänsten: Antingen ett Facbook-konto, Google-konto eller ett konto vi skapar hos Keepsolid.

VPN Unlimited kan däremot vara ett rimligt val för den som inte bryr sig lika mycket om integritet, men som behöver en lättanvänd vpn-tjänst och som gärna strömmar från brittiska BBC Iplayer eller amerikanska Netflix. VPN Unlimited fungerar med båda tjänsterna.

Totalt finns här mer än 500 servrar på mer än 80 olika platser i världen. Programmet kan sortera servrar efter våra favoriter, visa vilka som har snabbast responstid, visa belastning och även lyfta upp de som passar bäst för streaming. Hastigheten på svenska servrar är bra, men tyvärr är den rent bedrövlig på amerikanska servrar – inte så lovande om du tänkt strömma mycket. Det är en viktig aspekt av en vpn-tjänst och därför blir betyget lågt här.

Priserna är godkända, men inte mer. Vid ett ettårigt abonnemang kostar det strax under 50-lappen per månad. Intressant nog finns också en livslångt abonnemang, men med nuvarande prissättning lönar det sig först efter tre till fyra års användning.

Fakta: Unlimited VPN

Testad: April 2019.
Kontakt: Keepsolid.
Fakta och mätresultat: 500+ servrar på 80+ platser. 10 mbit/s. 68 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.11 och senare. En äldre version finns för 10.8 och senare.
Övrigt: Kill switch, 7 dagars pengarna tillbaka-garanti, 256-bit kryptering, p2p-stöd, 24/7-support. Fem eller tio enheter per konto.
Pris: Cirka 90 kronor i månaden för en månad, fem enheter. 12 månader: Cirka 40 kronor per månad (cirka 580 kronor/år).

plus

Bra streamingstöd.
Lättanvänt.
Sorterar servrar smart.

minus

Låga hastigheter på amerikanska servrar.
Finns bättre val ur integritetssynpunkt. 

Betyg: 2 av 5