VPN Unlimited för Mac ger brett streamingstöd

Amerikansk-ukrainska Keepsolid har tjänsten VPN Unlimited, som erbjuder rätt många servrar och dessutom ett bra streamingstöd. Integritetsivrare bör dock dra öronen åt sig. Det är mycket rött och gult i That One Privacy Guys rankning av vpn-tjänster. Sätter vi integritet och anonymitet högst på vår önskelista kan du sluta läsa redan här.

Test Keepsolid VPN Unlimited för Mac

Tjänsten följer dock en antiloggningspolicy och ska inte göra något som sticker ut extremt mycket; man samlar vad man menar är nödvändig, teknisk information som trafikmängd, vilka typer av enheter som ansluts och även vårt ID kopplat till Keepsolid.

Med det sagt finns det dock tjänster som samlar betydligt mindre info om oss, och bättre val för den som värdesätter anonymitet och integritet högst. Värt att påpeka är att vi behöver ett konto för att använda tjänsten: Antingen ett Facbook-konto, Google-konto eller ett konto vi skapar hos Keepsolid.

VPN Unlimited kan däremot vara ett rimligt val för den som inte bryr sig lika mycket om integritet, men som behöver en lättanvänd vpn-tjänst och som gärna strömmar från brittiska BBC Iplayer eller amerikanska Netflix. VPN Unlimited fungerar med båda tjänsterna.

Totalt finns här mer än 400 servrar på mer än 70 olika platser i världen. Programmet kan sortera servrar efter våra favoriter, visa vilka som har snabbast responstid, visa belastning och även lyfta upp de som passar bäst för streaming. Hastigheten på svenska servrar är bra, men tyvärr är den rent bedrövlig på amerikanska servrar – inte så lovande om vi tänkt strömma mycket.

Priserna är godkända, men inte mer. Vid ett ettårigt abonnemang kostar det strax under 50-lappen. Intressant nog finns också en livslångt abonnemang, men med nuvarande prissättning lönar det sig först efter sex års användning.

Fakta: Unlimited VPN

Testad: April 2019.
Kontakt: Keepsolid.
Fakta och mätresultat: 400+ servrar på 70+ platser. 10 mbit/s. 68 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.11 och senare. En äldre version finns för 10.8 och senare.
Övrigt: Kill switch, 7 dagars pengarna tillbaka-garanti, 256-bit kryptering, p2p-stöd, 24/7-support. Fem eller tio enheter per konto.
Pris: Cirka 95 kronor i månaden för en månad, fem enheter. 12 månader, fem enheter: cirka 45 kronor per månad (cirka 540 kronor). Tre år, fem enheter: cirka 25 kronor per månad (900 kronor). Livstid, fem enheter: cirka 1 850 kronor.

plus

Bra streamingstöd
Lättanvänt
Sorterar servrar smart

minus

Låga hastigheter på amerikanska servrar
Finns bättre val ur integritetssynpunkt

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10