Tunnelbear – ingen björntjänst

Från Kanada kommer Tunnelbear, en lite mindre vpn-tjänst som med ett gäng björnar och björnskämt lite överallt förhöjer stämningen en aning. Någon björntjänst är det dock inte. Vi får bra hastigheter framför allt på svenska servrar, men även på utländska.

Tunnelbear

Stödet för streaming är det dock sämre ställt med. Vi lyckas inte dra igång Netflix eller BBC Iplayer, däremot SVT Play. Tjänsten har servrar i 22 länder, men exakt hur många får vi inte veta trots att vi frågat Tunnelbear.

Mac-klienten är bra, och har till och med stöd för Mörkt läge i Mojave. Den är lätt att använda och tjänsten riktar överlag in sig mer på användare som vill ha en lättanvänd vpn-tjänst än någon som vill kunna finjustera varje inställning. Tunnelbear får överlag bra betyg hos That One Privacy Guy, med löfte om att inte logga vår data. Däremot får man en anmärkning på hur man hanterar information om kunder.

Förutom bra hastigheter och björnskämt har Tunnelbear inte så mycket övrigt att komma med. Klart godkänt, särskilt hastigheterna, men letar du en bra tjänst för streaming får du leta vidare.

Fakta: Tunnelbear

Testad: Februari 2019.
Kontakt: Tunnelbear.
Fakta och mätresultat: 22 servrar i okänt antal länder. 22 mbit/s. 44 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.10 Yosemite och senare.
Övrigt: Kill switch, gratisversion, stöd för Mörkt läge i Mojave.
Pris: Cirka 90 kronor i 1 månad, cirka 50 kronor i månaden vid ett års bindningstid.

Testa Tunnelbear gratis här!

plus

Enkelt att använda
Finns gratisalternativ
Bra hastigheter

minus

Amerikanska Netflix fungerar inte
Något begränsat med servrar
Inte översatt till svenska