Tunnelbear – ingen björntjänst

Från Kanada kommer Tunnelbear, en mindre vpn-tjänst som med ett gäng björnar och björnskämt lite överallt förhöjer stämningen en aning. Någon björntjänst är det dock inte. Vi får bra hastigheter framför allt på svenska servrar, men även på utländska.

Tunnelbear

Stödet för streaming är det dock sämre ställt med. Vi lyckas inte dra igång Netflix eller BBC Iplayer, däremot SVT Play. Tjänsten har servrar i 26 länder, men exakt hur många får vi inte veta trots att vi frågat Tunnelbear om detta.

Mac-klienten är bra och har till och med stöd för Mörkt läge i Mojave. Den är lätt att använda och riktar överlag in sig på användare som vill ha en lättanvänd vpn-tjänst än någon som vill kunna finjustera varje inställning. Tunnelbear får överlag bra betyg hos That One Privacy Guy, med löfte om att inte logga vår data. Däremot får de en anmärkning på hur de hanterar information om kunder.

Förutom bra hastigheter och björnskämt har Tunnelbear inte så mycket övrigt att komma med. Klart godkänt, särskilt hastigheterna, men letar du efter en bra tjänst för streaming får du leta vidare.

Jo, en unik sak finns faktiskt här. Ett enkelt gratisabonnemang som ger vpn-skydd i upp till 500 mb. Det räcker en bit om du bara ska kolla mejlen. I övrigt är priserna helt okej, inget som sticker ut åt något håll.

Fakta: Tunnelbear

Testad: Februari 2019.
Kontakt: Tunnelbear.
Fakta och mätresultat: Okänt antal servrar i 26 länder. 22 mbit/s. 44 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.10 Yosemite och senare.
Övrigt: Kill switch, gratisversion, stöd för Mörkt läge i Mojave.
Pris 1 månad: Cirka 101 kronor per månad
Pris helårsabonnemang: Ca 50 kronor per månad

Testa Tunnelbear gratis här!

plus

Enkelt att använda.
Finns gratisalternativ.
Bra hastigheter.

minus

Amerikanska Netflix fungerar inte.
Något begränsat med servrar.
Inte översatt till svenska.

Betyg: 3 av 5