Surfshark VPN för Mac – nykomling för precis hur många Macar du vill

Surfshark är rätt ny på vpn-kartan, men har redan 800 servrar i fler än 50 länder. Här finns dessutom de funktioner vi förväntar oss av en vpn-tjänst, som stark aes-256-kryptering och kill switch. Unikt är dock att Surfshark bjuder på ett obegränsat antal enheter för samtidig användning. Både hela familjen och tjocka släkten kan alltså nyttja samma konto.

Utöver det har Surfshark en stark integritetspolicy, anti-loggningspolicy och helt grönt betyg i That One Privacy Guys rankning.

Test Surfshark vpn för Mac

Mac-klienten är lite väl sparsmakad, men fungerar dugligt. Hastigheterna är goda både på svenska och de brittiska servrar som testas här.

Mycket talar till Surfsharks fördel, men tyvärr uppmäts lägre hastigheter på amerikanska servrar, vilket är en sämre nyhet om vi vill strömma amerikanska Netflix. Det går för övrigt utmärkt i vårt test, även om hastigheten inte är lika bra som på svenska och brittiska servrar.

Dessutom är priserna höga om vi inte tar det allra längsta abonnemanget. En månad kostar runt 120 kronor och tolv månader går på runt 60 kronor i månaden. Billigt – rejält billigt faktiskt – blir det för den som är beredd att binda upp sig i tre år: runt 19 kronor i månaden.

Fakta: Surfshark

Testad: Juni 2019.
Kontakt: Surfshark.
Fakta och mätresultat: 800 servrar i 50 länder. 17 mbit/s. 66 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar, ursprunglig hastighet: 96 mbit/s).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.12 eller senare.
Övrigt: Kill switch, 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, 256-bit kryptering, p2p-stöd, support via mejl och live-chatt. Obegränsat antal enheter per konto.
Pris: Cirka 120 kronor i månaden för en månad. Tolv månader: Cirka 60 kronor per månad. Tre år: Cirka 19 kronor per månad.

plus

Obegränsat antal enheter.
Mycket lågt pris vid långt abonnemang.
Generellt goda hastigheter.

minus

Höga priser vid korta abonnemang.
Lägre hastighet på amerikanska servrar.