Surfshark VPN för Mac – nykomling för precis hur många Macar du vill

Surfshark är rätt ny på vpn-kartan, men har redan 3 200 servrar i 65 länder. Här finns dessutom de funktioner vi förväntar oss av en vpn-tjänst, som stark aes-256-kryptering och kill switch. Unikt är dock att Surfshark bjuder på ett obegränsat antal enheter för samtidig användning. Både hela familjen och tjocka släkten kan alltså nyttja samma konto.

Utöver det har Surfshark en stark integritetspolicy, anti-loggningspolicy och ett övervägande gott betyg i That One Privacy Guys rankning.

Test Surfshark vpn för Mac

Mac-klienten är lite väl sparsmakad, men fungerar dugligt. Hastigheterna är goda både på svenska och de brittiska servrar som testas här.

Mycket talar till Surfsharks fördel, men tyvärr uppmäts lägre hastigheter på amerikanska servrar, vilket är en sämre nyhet om vi vill strömma amerikanska Netflix. Det går för övrigt utmärkt i vårt test, även om hastigheten inte är lika bra som på svenska och brittiska servrar.

Priserna är varken högre eller lägre än de flesta konkurrenter, utom för det allra längsta abonnemanget som är rejält billigt. En månad kostar runt 110 kronor och sex månader går på cirka 60 kronor i månaden.

Rejält billigt blir det för den som är beredd att binda upp sig i två år, 22 kronor i månaden.

Fakta: Surfshark

Testad: Juni 2019.
Kontakt: Surfshark.
Fakta och mätresultat: 3 200 servrar i 65 länder. 17 mbit/s. 66 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar, ursprunglig hastighet: 96 mbit/s).
Systemkrav Mac OS-klient: Mac OS 10.12 eller senare.
Övrigt: Kill switch, 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, 256-bit kryptering, p2p-stöd, support via mejl och live-chatt. Obegränsat antal enheter per konto.
Pris: Cirka 110 kronor i månaden för en månad. Tolv månader: Cirka 35 kronor per månad. Två år: Cirka 20 kronor per månad.

plus

Obegränsat antal enheter.
Mycket lågt pris vid långt abonnemang.
Generellt goda hastigheter.

minus

Höga priser vid korta abonnemang.
Lägre hastighet på amerikanska servrar.

Betyg 3,5 av 5