Test: Strong VPN för Mac – snabb och säker

Strong VPN hör inte till testets billigaste. Priset för såväl ett kort månadsabonnemang som ett årslångt abonnemang är okej, men se upp med det andra året – då stiger priset till det dubbla Glöm inte avsluta abonnemanget innan dess!

För priset får vi en kompetent tjänst med stark kryptering och mycket fina hastigheter, såväl från svenska som utländska servrar.

Test Strong VPN

Strong VPN fixar streaming från amerikanska Netflix och SVT Play från utlandet, men du kan behöva prova några olika servrar samt rensa din cache för att få brittiska BBC Iplayer att fungera. Några uttalade streaming-garantier som vissa konkurrenter erbjuder finns inte här, men det bör alltså fungera.

Om du inte är nöjd finns både 24/7-support och en 30 dagar lång pengarna tillbaka-garanti, dock ingen gratis prova på-period.

Strong VPN fixar det viktigaste – höga hastigheter – och det som håller oss från att ge Strong en varm rekommendation är att Mac-klienten är för sparsmakad. Det krävs ett par för många klick för att ansluta till eller byta server, och det finns inget sätt att använda programmet enbart från meny-listen, något som många andra klarar.

Dessutom har Strong sin jurudiska bas i USA och följer amerikansk lagstiftning, vilket ger ett sämre betyg i That One Privacy Guys stora vpn-rankning. Kan du leva med det är det här en stark kandidat.

Läs fullständigt test av Strong VPN för Mac

Specifikationer

Testad: September 2019.
Kontakt: Strong Technologies.
Fakta och mätresultat: 950+ servrar i 30+ länder. 22 mbit/s. 64 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav: Mac OS 10.11 Yosemite och senare.
Övrigt: Kill switch, 2 048-bit kryptering, 24/7-support via mejl och live-chatt. Upp till 12 samtidiga kopplingar. 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.
Pris: Cirka 110 kronor i månaden (11 dollar) för en månad. Tolv månader: Cirka 26 kronor per månad.

Ladda ned Strong vpn här!

plus

Mycket fina hastigheter.
Fixar utlandsstreamingen.
Stark kryptering.

minus

Alltför sparsmakad Mac-klient.
Många servrar, men få länder.
Finns bättre integritetsval

Betyg: 3 av 5