Pure VPN – vpn-jätte med varierande hastighet

Pure VPN hör definitivt till en av jättarna i detta test med över 6 500 servrar. Hur många länder framgår inte, mer än att de finns på mer än 180 olika platser. På några av dem utlovas dessutom stöd för amerikanska Netflix, vilket fungerar utmärkt när vi testar.

Det är dock värt att höja ett varningens finger här. Netflix är på vpn-jakt för just sådana här tjänster, och vi har läst flertalet rapporter från användare som då och då inte alls får amerikanska Netflix att fungera. Som tur är finns en 31 dagar lång återbetalningsgaranti att utnyttja om du inte är nöjd.

Pure VPN
Pure VPN har ett rätt bökigt gränssnitt, långt från bäst i klassen.

Hastigheten är riktigt bra på de svenska servrar vi testar. Sämre är det på amerikanska, vilket inte är en bra nyhet då det är just från dessa vi vill använda amerikanska Netflix. I vissa tester förlorar vi så mycket som 90 procent av vår ursprungliga hastighet. I snitt förlorar vi 50 procent av hastigheten på de brittiska och amerikanska servrar vi testar.

Pure VPN

Pure VPN har en antiloggningspolicy och får ett mycket fint betyg hos That One Privacy Guy. Tjänsten sparar dock statistik om bandbredd och server-användning, men det är inte ovanligt bland vpn-tjänster.

Mac-klienten är trist och svårnavigerad. Månadspriset är lågt om du tecknar upp dig på längre abonnemang, men låga hastigheter på amerikanska servrar är oroväckande för den som tänkt använda tjänsten för streaming. För andra användare kan Pure VPN dock vara ett okej val, inte minst med sin relativt låga prislapp.

Fakta Pure VPN

Testad: Mars 2019.
Kontakt: Pure VPN.
Fakta och mätresultat: 6 500+ servrar i okänt antal länder. 18 mbit/s. 150 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar).
Systemkrav Mac OS-klient: 10.10.0 eller senare.
Övrigt: Killswitch, 24/7-support, P2P, 31 dagars pengarna tillbaka-garanti, finns app för flertalet routrar, fungerar med Netflix, split tunneling, 256-bit kryptering, fem användare per konto, dedikerad IP.
Pris 1 månad: ca 114 kronor per månad
Pris helårsabonnemang: ca 35 kronor per månad

plus

Netflix-stöd – om än något osäkert.
Många servrar.

minus

Låga hastigheter.
Tungt gränssnitt.

Betyg: 3 av 5