Ovpn – svensk vpn-tjänst med anonymitet i fokus

En annan svensk tjänst i testet är Ovpn, en tjänst som prioriterar anonymitet istället för många servrar. Här finns en strikt antilogg-policy (företaget är stolta över att inte ens ha några hårddiskar), vi kan ha ett konto utan e-postadress och vi kan betala med pengar i ett kuvert om vi hellre vill det, utöver betalkort, swish eller Bitcoin. Tjänsten står sig väldigt bra i Thatoneprivacyguys jämförelse.

Test Ovpn

Men särskilt många servrar finns alltså inte. Bara 67 stycken i sju länder, vilket står sig slätt i jämförelse med exempelvis Nord VPN eller Express VPN. Kanske gör det ändå inte så mycket, för vi får rätt bra resultat i våra hastighetstester. Särskilt på svenska servrar. Där behåller vi 75 procent av vår ursprungliga hastighet. Utomlands är det sämre, men godkänt. Vi tappar runt halva hastigheten när vi mäter ett snitt mellan brittiska och amerikanska servrar.

Tyvärr lyckas vi inte få vare sig amerikanska Netflix eller brittiska BBC Iplayer att fungera. Streamingfantaster får se sig om efter andra alternativ.

En Mac-klient på svenska finns att ladda ned, och även om vi hittar någon referens till ett Windows-term fungerar den bra också på Mac. Vi kan snabbt ansluta till en server direkt från menyraden i topp, och öppnar vi hela programmet får vi en hel del statistik om nätverkstrafiken.

Test Ovpn
Vi kan ansluta snabbt, direkt från menylisten utan att öppna hela klienten.

Priset är inte lägst, men klart acceptabelt. Särskilt om vi värnar rätten att vara anonym högt. En månad kostar 89 kronor, men sjunker till 49 kronor i månaden om vi är beredda på att binda upp oss i ett år. Tre månader kostar 59 kronor i månaden.

Kolla också in testets andra svensk; Mullvad ger lite bättre hastigheter i våra tester och som kostar ungefär lika mycket, med samma höga krav på integritet och anonymitet.

Fakta OVPN

Testad: Januari 2019.
Kontakt: Ovpn
Fakta och mätresultat: 67 servrar i 7 länder. 17 mbit/s. 120 ms. (Snitt av svenska och utländska servrar
Systemkrav Mac OS-klient: Ingen uppgift.
Övrigt: 24/7-support. Kill switch, P2P, ivp6, 10 dagars pengarna tillbaka-garanti.
Pris: 89 kronor i 1 månad, 59 kronor/mån i tre månader, 49 kronor/mån i ett år.

Ladda ner Ovpn här!

plus

Hög säkerhet och möjlighet att var anonym
Godkända hastigheter
Relativt prisvärt

minus

Inget Netflix-stöd
Få servrar i få länder