Nord VPN – säker men långsam

I stil med Express VPN är det här en av jättarna i testet. Servrarna är dock fler till antalet. Nästan 5 200 stycken, placerade i 62 länder. Säkerheten är hög med möjlighet att använda sig både dubbel-vpn och vpn-over-Tor, vilket bör göra även de mest kräsna kunder nöjda. Nord VPN har även en anti-loggningspolicy och klarar sig mycket bra i That One Privacy Guys jämförelse.

Test Bästa VPN för Mac
Foto: Nord VPN

Sämre ställt är det med hastigheten, en av de klart viktigaste bitarna när vi ska välja VPN-tjänst. De svenska servrarna har okej hastighet, värre är det med de amerikanska där hastigheten sjunker med mellan 65 och 80 procent. Stödet för Netflix och BBC Iplayer är dock bra, även om vi fick byta server någon gång för att det skulle fungera.

Det händer också ett par gånger per dag att vi kopplas bort från den server vi anslutit till, vilket är nog så irriterande. Det finns dock en kill switch som automatiskt förhindrar åtkomst till internet om anslutningen avbryts, vilket vi tackar extra för här.

Priset är relativt högt, även om det i skrivande stund är tillfälligt nedsatt. En månad kostar närmare 110 kronor, men priset sjunker ju längre avtal vi köper. Ett år med Nord VPN kostar ungefär 63 kronor per månad. Allra billigast i längden är att köpa en treårsplan som då kostar motsvarande 27 kronor i månaden. Är du beredd att binda upp dig så pass länge blir Nord VPN rätt billigt.

Medföljer gör också en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. För det ganska höga priset hade vi dock önskat lite stabilare hastigheter utomlands, särskilt som Nord VPN har så många servrar.

Fakta Nord VPN

Testad: Januari 2019.
Kontakt: Nord VPN.
Fakta och mätresultat: 5 100+ servrar i 60+ länder. 12 mbit/s. 92 ms.
Systemkrav Mac OS-klient: 10.12 eller senare.
Övrigt: 24/7-support. Kill switch, dubbel-vpn, vpn-over-Tor, P2P, 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, finns app för Asus-routrar, fungerar med Netflix.
Pris: 11,95 dollar/mån (cirka 110 kronor) i 1 månad, 6,99 dollar/mån (cirka 63 kr) i ett år, 3,99 dollar (cirka 36 kronor) i två år eller 2,99 dollar/mån (cirka 27 kronor) i tre år.
 

Ladda ner Nord VPN här!

plus

Avancerade säkerhetsfunktioner.
Hyfsad Mac-klient.
Höga integritetsbetyg.

minus

Låg hastighet.
Dyrt vid månads- och årsbetalning.