Nord VPN – säker men långsam

I stil med Express VPN är det här en av jättarna i testet. Servrarna är dock fler till antalet. Runt 5 500 stycken, placerade i 59 länder. Säkerheten är hög med möjlighet att använda sig av både dubbel-vpn och vpn-over-Tor, vilket bör göra även de mest kräsna kunder nöjda. Nord VPN har även en anti-loggningspolicy och klarar sig mycket bra i That One Privacy Guys jämförelse.

Test Bästa VPN för Mac
Foto: Nord VPN

Sämre ställt är det med hastigheten, en av de klart viktigaste bitarna när vi ska välja vpn-tjänst. De svenska servrarna har okej hastighet, värre är det med de amerikanska där hastigheten sjunker med mellan 65 och 80 procent. Stödet för Netflix och BBC Iplayer är dock bra, även om vi fick byta server någon gång för att det skulle fungera.

Det händer också ett par gånger per dag att vi kopplas bort från den server vi anslutit till, vilket är nog så irriterande. Det finns dock en kill switch som automatiskt förhindrar åtkomst till internet om anslutningen avbryts, vilket vi tackar för.

Priset är jämförbart med andra tjänster, kanske till och med lite billigare. Men tro inte på de ständiga "reor" och nedräkningar som kryddar hela hemsidan, de finns bara där för att du ska köpa snabbare. Priset är ungefär detsamma hela tiden.

En månad kostar närmare 100 kronor, men priset sjunker ju längre avtal du tecknar. Ett år med Nord VPN kostar ungefär 40 kronor per månad. Allra billigast i längden är att köpa en tvåårsplan som då kostar motsvarande 31 kronor i månaden. Är du beredd att binda upp dig så pass länge blir Nord VPN ett billigt alternativ.

Medföljer gör också en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Vi hade vi dock önskat stabilare hastigheter utomlands, särskilt som Nord VPN har så många servrar.

Fakta Nord VPN

Testad: Januari 2019.
Kontakt: Nord VPN.
Fakta och mätresultat: 5 500 servrar i 59 länder. 12 mbit/s. 92 ms.
Systemkrav Mac OS-klient: 10.12 eller senare.
Övrigt: 24/7-support. Kill switch, dubbel-vpn, vpn-over-Tor, P2P, 30 dagars pengarna tillbaka-garanti, finns app för Asus-routrar, fungerar med Netflix.
Pris helårsabonnemang: Från 44-64 kronor per månad
Pris tvåårsabonnemang: Från 35-55 kronor per månad 
Pris 1 månad: Från 109-131 kronor per månad
 

Ladda ner Nord VPN här!

plus

Avancerade säkerhetsfunktioner.
Hyfsad Mac-klient.
Höga integritetsbetyg.

minus

Låg hastighet.
Dyrt vid månadsbetalning.

Betyg: 3 av 5