Testet uppdaterat 2022-04-19 med aktuella priser.

Oavsett om säkerhet och anonymitet, att kunna kolla på strömmat material i hela världen utan geoblockeringar, eller nätneutralitetsargument är viktigast för dig, finns många goda skäl att använda en vpn-tjänst på din Mac. Det anonymiserar och skyddar vårt internettrafik, och borde vara av hög prioritet om du ofta jobbar på öppna nätverk eller nätverk som delas av många.

Här är de vpn som fått betyg 7 eller mer i vårt test:

Så har vi testat

Det finns så klart mängder av vpn-tjänster att välja bland, men för att kunna sondera i ett massivt utbud har vi ställt upp några krav.

Först och främst testar vi här bara tjänster som har en fungerande Mac-klient. Det finns sätt att använda vpn utan en dedikerad klient, men det är klart enklare när tjänsterna har bemödat sig att utveckla också en Mac-klient. Vi har också bara testat större och välkända tjänster som vi vet är populära bland Mac-användare.

Sist men verkligen inte oviktigast har vi också tagit reda på hur tjänsterna står sig i That One Privacy Guys stora rankning av hundratalet vpn-tjänster. Tjänster med för många röda eller gula varningsflaggor har vi helt enkelt skippat i detta test.

Med detta urval i grunden bör vi alltså redan nu ha sorterat bort de värsta tjänsterna, men skillnader kan förstås fortfarande finnas i hastigheter, antal servrar, ett allmänt prisvärde med mera.

VPN för Mac betyg
Foto: That One Privacy GuyKlicka på bilden för en större version. Svenska Mullvad är den klart grönaste tjänsten i testet. Tyvärr är AVG Secure VPN inte testad.

Testet är genomfört på en Macbook Pro med Mac OS Mojave 10.14.0 installerat, med alla andra program avstängda (utom webbläsaren) i vårt hastighetstest. Hastigheten är uppmätt i Chrome, både hos Bredbandskollen och Speedtest där vi sedan tagit ett snitt av testerna.

Hastighet på testat nätverk: 27 mbit/s. 4 ms.