Något som inte minst fått gamla audiofiler att tveka inför nedladdad digital musik är användandet av hård komprimering. Små ljudfiler som främst används i bärbara musikspelare och för lyssning genom datorns högtalare är en sak. Att lyssna på samma musik genom en bra hemanläggning avslöjar ofta de brister som framkommer vid komprimering.

MusicGiants har satsat på att det finns en marknad för digital nedladdad musik i CD–kvalitet. Priset är något högre än för andra mer konventionella nedladdningstjänster. Men varför inte erbjuda ett alternativ för de som är beredda att betala för hög kvalitet?

En nackdel med MusicGiants tjänst är att den bygger på Windows DRM–format, vilket utesluter användande via iTunes och iPod.

Vore det inte smart om Apple erbjöd något liknande via iTMS? Apple Lossless Audio Codec finns redan framtagen för full CD–kvalitet. Många album dyker dessutom upp i flerkanalsversion (5.1) som Apples standardformat AAC lätt klarar av. Även det vore något att erbjuda i en mer exklusiv iTMS–avdelning.