Rätt tänkt men spretig utfört – Kingston Mobilelite Wireless G3

En router med batteri
En udda fågel som är kan passa perfekt om du vet vad du köper.

Det här är en något udda fågel i sammanhanget. När du köper Kingstons Mobilelite får du nämligen inget lagringsutrymme. Vad du istället får är en router med anslutningsmöjligheter. Diskar får du ansluta själv. Du kan använda usb-enheter eller sd-kort.

Och som idé är det rätt tänkt. Det blir billigare och billigare med disk så genom att bara köpa en mellanstation kan du växa över tid. Problemet är att du precis som med Seagaten måste vara nära din Mobilelite för att få bra fart. Och med sladdar hängades ut ur burken är den inte så mobil som namnet antyder.

Väl ansluten till den och på nära håll är lösningen kanon. Du kan enkelt kopiera filer till och från olika enheter och den orkar utan problem skicka till en Iphone och en Ipad samtidigt. Smidigt om du vill skicka information till andra runt bordet.

Batteriet verkar dessutom aldrig ta slut. Efter en hel dag med en hel del användande var det fortfarande energi kvar. Och du kan till och med ladda din telefon med den. Så är du ute på fältet och kan slänga hela paketet i en väska du har i närheten kan Kingstons lösning vara den bästa trots svagheterna.

Fakta: Kingston Mobillite Wireless G3

Tillverkare: Kingston
Pris: Runt 650 kronor
Mer info: Kingston

plus

Klarar av att hantare mängder av format.

minus

Blir lätt klumpig när du har anslutit enheter.

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10