Full av energi – Sandisk Ixpand 32GB

Usbpinne med Thunderboltutgång
Liten, smidig och med inbyggt batteri. Synd med den konstiga Thunderboltkontakten.

Precis som Leefs enhet erbjuder Sandisk lagring med både usb 2 och Thunderbolt. Men på pappret erbjuder den ännu mer. Till exempel får du med ett batteri som ser till att ingen kraft plockas ur din mobila enhet. Batteriet laddas upp när du ansluter Ixpanden till en dator.

Den tillhörande appen är bra och gör det enkelt för dig att föra över filer. Framför allt är det smidigt att synka över foton. Sandisk håller reda på vad som är nytt och kopierar automatiskt över allting sedan senast. Du kan dessutom kryptera extra viktiga filer på pinnen.

Mediaspelaren som ingår fungerar normalt bra men hade en tendens att krascha och även på andra sätt bete sig märkligt. Det här fixas sannolikt i en kommande uppdatering. Men användandet var inte alls lika smärtfritt som med Leefs Ibridge.

Fast det som tynger Ixpand mest är storleken och den mindre genomtänkta Thunderboltkontakten. Anslutningen gör att du i praktiken inte vill ha pinnen i medan du använder Ipaden eller Iphonen. Så det blir mest du använder överföringen eller säkerhetskopiering. Irriterande eftersom det borde vara lätt att lösa.

Fakta: Sandisk Ixpand 32GB

Tillverkare: Sandisk
Pris: Runt 650 kronor
Mer info: Sandisk

plus

Inbyggt batteri.

minus

Dålig Thunderboltanslutning.

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10