Trots att den lanserades förra året fortsätter Iphone SE att sälja bra, till och med bättre än den andra lilla modellen Iphone 12 mini. Mycket beroende på det tilltalande priset. Många köper den därför till sina tonårsbarn. Men då gäller det också att skydda den med ett lämpligt skal. Visserligen ska de flesta skal till Iphone 8 passa, men vi har för säkerhets skull bara tagit med skal där tillverkaren uttryckligen säger att de är testade med Iphone SE 2020.

Adidas Clear Cny Case
Foto: AdidasClear Cny Case

Adidas Clear Cny Case

För den som vill ha ett annorlunda skal har faktiskt Adidas en kollektion med mobilskal. De är gjorda i stöttålig tpu som är genomskinlig för att visa upp vilken snygg mobil du har. Samtidigt ger de hyggligt skydd mot stötar och slitage. Den här kollektionen har festliga tryck med inspiration av det kinesiska nyåret. Ingår i Adidas sommarrea!

Pris: 209 kronor hos Adidas

Apple läderskal till Iphone SE
Foto: AppleApple läderskal Product Red

Apple läderskal till Iphone SE

För den som vill köra original och lyxa till det är Apples läderskal ett givet val. Tråkigt nog finns det bara i tre mörkare färger, för det som annars gjort dem så populära är att de naturfärgade åldras vackert. Köper du den röda Product Red-färgen skänker Apple pengar till kampen mot covid-19.

Pris: Från 398 kronor på Prisjakt

Apple Silikonskal till Iphone SE
Foto: AppleApple Silikonskal

Apple Silikonskal till Iphone SE

Om din telefon ofta utsätts för kladdiga barn är Apples silikonskal att rekommendera. Inte nog med att materialet i sig är väldigt motståndskraftigt mot saftattacker, det är bara att spola av det (och barnet) med trädgårdsslangen. Förutom sandrosa och svart kan det fås i Apple-riktigt vitt.

Pris: Från 329 kronor på Prisjakt

Decoded Wallet case
Foto: DecodedDecoded Wallet case

Decoded Wallet case

Mer elegant och praktiskt är Decodeds plånboksfodral som, förutom ett fack för valuta baserad på döda träd, har tre fack för körkort och dina kreditkort. Praktiskt nog kan du använda det som ett ställ i liggande läge, för att kolla film på tåget. Fodralen är handgjorda i Holland av riktigt läder. De finns i svart, brunt, ljusrosa och beige.

Pris: Från 349 kronor på Prisjakt

Ideal of Sweden Cora phone wallet
Foto: Ideal of SwedenIdeal of Sweden Cora phone wallet

Ideal of Sweden Cora phone wallet

Är du ute efter något ännu mer stilfullt, eller kanske modeinspirerat, kan du vända dig till Ideal of Sweden. Normalt sett gör de praktiska magnetskal, men här har uppenbarligen någon fått ta ut svängarna. Förutom att det har magnetlås och två fack sägs inte så mycket om det. Annat än att det är ”inspirerat av krokodilmönstrets oemotståndliga textur”. Okej…

Pris: 599 kronor hos Ideal of Sweden

Moment tunt Photo-skal till Iphone SE
Foto: MomentMoment tunt Photo-skal

Moment tunt Photo-skal till Iphone SE

Skalet för dig som gillar att plåta med din Iphone. Det fiffiga är nämligen att det har ett fäste där du knäpper fast objektiv från Moment. När du byter mobil kan du bara köpa ett nytt skal och behålla objektiven! Det har även ett fäste för bärrem. Det har en skön baksida i tyg och gummerade kanter för bra grepp.

Pris: 419 kronor hos Apple.

Otter+Pop Symmetry
Foto: OtterboxOtter+Pop Symmetry

Ottebox Otter+Pop Symmetry

Otterbox brukar normalt göra väldigt stöttåliga men också småtråkiga skal. I det här fallet har uppenbarligen någon velat få med en ungdomligare målgrupp. Skalet har nämligen en utfällbar plupp som gör att du får ett bättre grepp när du tar selfies, och det kan även användas för att pallra upp mobilen när du kollar film. Finns i svart, blått, rosa och lila.

Pris: Från 241 kronor på Prisjakt

Spigen Liquid Crystal Glitter
Foto: SpigenLiquid Crystal Glitter

Spigen Liquid Crystal Glitter

För dig som känner dig som en prins eller prinsessa finns det också glittriga skal som visar upp din personlighet för alla. Som Spigens färgade genomskinliga skal med infällt glitter. Det gör bara mobilen marginellt tjockare men ger ändå skydd mot repor och stötar. Upphöjda kanter skyddar skärmen.

Pris: Från 169 kronor på Prisjakt

Tech21 Pure Clear
Foto: Tech21Pure Clear

Tech21 Pure Clear

Vill du snarare att skalet ska synas så lite som möjligt är nog Pure Clear så nära ett osynligt skal du kan komma. Det är fullständigt genomskinligt och påstås vara uv-resistent så att det inte gulnar i solen. Dessutom är det antibakteriellt. Trots att det knappt syns skyddar det inte bara mot repor utan lovar klara mobilen från fall på upp till tre meter!

Pris: Från 349 kronor på Prisjakt

Trolsk Defender Hybrid case
Foto: TrolskDefender Hybrid case

Trolsk Defender Hybrid case

Om du är ute efter ett mellanting av genomskinligt och tufft, då kanske Defender Hybrid-skalet passar dig? Som namnet antyder är baksidan genomskinlig medan sidorna har en tuff svart kant med röda detaljer. Ingen tålighet mot fall utlovas men nog skyddar det mot repor och nötning.

Pris: 149 kronor hos iphonebutiken