Apple och Fox har sedan i december 2005 varit i kontakt med varandra gällande ett samarbete, och att det skulle presenteras ett var ganska väntat. Fox har tidigare gett sina 200 samarbetskanaler rätten att sända repriser på internet, och nu får även Apple den möjligheten. 24, Prison Break och The Shield är några utav de nya serierna som kommer att erbjudas på iTunes.

Apple erbjuder från och med idag över 90 serier för nedladdning. Tyvärr är materialet bara tillgängligt för den amerikanska marknaden än så länge, men rykten på internet har florerat ett tag om att Apple planerar att integrerar protokollet Bittorrent i sin kommande version av Mac OS X 10.5. Att Apple vill använda sig av Bittorrent kan betyda att företaget vill ha ett billigare sätt att distribuera tv-serier och filmer till en större skara.

Det stora filmbolaget Warner Bros skickade även dom idag ut ett pressmeddelande. Dom kommer med start i sommar att använda sig av protokollet Bittorrent för att distribuera filmer och tv-program lagligt på internet. Detta betyder att dom har valt att inte samarbeta med Apple, men förhoppningsvis satsar dom på en tjänst som kan användas av fler än nuvarande iTunes tillåter.