MacBook Pro har liksom alla helt nya datormodeller dragits med en del barnsjukdomar. En av dessa är att datorn blir väldigt het undertill. Alla varma komponenter sitter på undersidan av moderkortet och är där monterade mot en kylfläns som i sin tur värmer upp datorns undersida.

En del användare har plockat isär datorn för att försöka spåra detta problem. När de separerat moderkort och kylfläns har i vissa fall ett i dessa sammanhang extremt tjockt lager av kylpasta mellan dessa komponenter visat sig. Kylpasta ska alltid appliceras i ett så tunt lager som möjligt mellan heta kretsar och kylfläns för att fylla ut eventuella ojämnheter. Idealet är att få så mycket direktkontakt med kylflänsens metall som möjligt.

I Apples egna reparationsmanual för MacBook Pro visas till och med den felaktiga processen med applicering av extremt mycket kylpasta vid montering av moderkort i datorns hölje. Lämnar du in en MacBook Pro på grund av värmeproblem är alltså risken stor att samma misstag upprepas på servicestället. Vill du få detta åtgärdat bör du alltså se till att hopmonteringen går rätt till, med rätt teknik för applicering av kylpasta.

De som valt att strunta i att garantin flyger all världens väg vid eget meckande med Macen har kunnat åtgärda problemet själv. När gammal kylpasta tagits bort och ny applicerats på rätt sätt, har i vissa fall datorns temperatur på undersidan sjunkit med hela 13 °C, från 54 °C ner till betydligt mer uthärdliga 39 °C.

Förhoppningsvis tar Apple tag i denna pinsamma miss och erbjuder snabba åtgärder för de kunder som fått en alltför het MacBook Pro.