Så installerar du Carplay i din bil

För att demonstrera hur det fungerar kikar vi på den billigaste produkten. Förutom stöd för Carplay får du en 6,2 tum stor rörelsekänslig skärm med gps, bluetooth och dubbla usb-portar. Smidigt om du vill ladda en telefon medan den andra driver själva Carplay-funktionen. Det finns nära nog inga begränsningar för vilken bil du kan stoppa in enheten i. All teknik finns inbyggd i enheten och följer alltså med i paketet. Det enda du behöver är utrymme i konsolen och sladdar för ström och högtalare framdragna.

Kräver plastram

Storleken på själva enheten är 24,4 x 16,3 x 28,2 centimeter. Det är sannolikt att den inte kommer passa rakt upp och ner i din bil. Lösningen är någon form av plastram som du endera kan köpa separat eller såga till själv.

Exakt vad du behöver beror på vilken bil du har. En bra början är att kika på din nuvarande stereos storlek och hur stort det totala utrymmet för steron är.

Sph-da120 konsoll

Själva installationen är inte svårare än på någon annan mediaenhet. Du lyfter ut det gamla paketet och ansluter ström och övriga kablar, såsom anslutning till högtalare, antenn och gps. Stöd finns även för backkamera och förstärkare om du har sådant inbyggt i bilen.

Notera att såväl usb-ingångarna som aux sitter på baksidan. Det gäller även mikrofonen som du behöver för att använda telefonfunktionen och Siri. Räkna alltså med att du måste dra fram dem för att kunna använda dem.

Kom bara ihåg att placera gps-dosan så att den får fri sikt uppåt och antennen så att du har den fritt tillgänglig, till exempel på solskyddet.

När du har allting klart är det bara att ansluta din Iphone och aktivera Carplay.