1. Pioneer AVH-Z2000BT – enkelt sätt att testa Carplay

Den här huvudenheten från Pioneer är en av de enklare modellerna på marknaden, och mycket billigare än så här går det inte att hitta en Carplay-stereo. I skrivande stund ligger priset på under 4 000 kronor.

Pioneer
Foto: Pioneer

Enheten är av dubbel-din-modell och skärmen 6,2 tum stor. Tillräckligt stor för det mesta, men skärmens kvalitet är knappast på nivå med dyrare konkurrenter. Ingång finns för backkamera och stereon har även helt vanlig bluetooth om vi vill strömma ljud till enheten utan att ansluta lightning-kabel och använda Carplay. Även helt vanlig fm/am-radio finns här såklart.

Pris: Från 2 849 kronor hos Prisjakt.
Mer information: Pioneer.


Pioneer
Foto: Pioneer

2. Pioneer SPH-DA120 – det populära valet

DA120 från Pioneer har en även den 6,2 tum stor skärm, men här är den kapacitiv precis som i våra mobiler vilket borde borga för bättre känsla och respons i skärmen. I övrigt finns inbyggd gps, bluetooth, stöd för flac-formatet samt Android Auto om vi skulle vilja använda det.

Enligt Prisjakts statistik är det här det mest populära Carplay-valet. Kanske är det den gyllene medelvägen mellan funktioner, kvalitet och ett rimligt pris.

Pris: 4 890 kronor hos Conrad.
Mer information: Pioneer.


Alpine
Foto: Alpine

3. Alpine Halo 9 ILX-F903D – lyxig enkel-din

För strax söder om 10 000 kronor får vi mängder av lyx i form av en nio tum stor glastäckt skärm som är både höjdjusterbar och vinklingsbar. Enheten ryms i en liten enkel-din men kan även placeras i utrymme för dubbel-din-stereo.

Självklart finns bluetooth, fm/am-radio samt dab-radio. Dessutom tilltalas i alla fall vi av utseendet, Halo 9 ser nästan ut att kunna vara en inbyggd fabriksstereo av nyare snitt (se även den stora artikelbilden längst upp). Men visst, priset är inte helt bekvämt.

Pris: 9 990 kronor.
Mer information: Alpine.


Pioneer
Foto: Pioneer

4. Pioneer AVH-Z7000DAB – billigare men funktionsrik enkel-din

Behöver du en enkel-din-stereo men inte nödvändigtvis vill lägga 10 000 kronor finns även detta val från Pioneer. Den sju tum stora skärmen hoppar ut från huvudenheten, men är inte lika justerbar som Alpine-modellen.

Inbyggt finns dab-radio, Carplay samt Android Auto, bluetooth, usb, aux-ingång och – se där – en cd-spelare. Som tillbehör finns gps samt möjlighet att koppla in en backkamera.

Pris: Från 5 977 kronor hos Prisjakt.
Mer information: Pioneer.


Kenwood
Foto: Kenwood

5. Kenwood DNX8170DABS – för den kräsne (och cd-frälsta)

Lyxåket från Kenwood är en strikt dubbel-din-stereo med fast monterad skärm och en rad finesser, såsom navigation från Garmin, tre års gratis kartuppdateringar, ingång för backkamera, dab-radio, både Carplay och Android Auto, digital ljudprocessering, tidskompensering för musiken samt cd-spelare – det senare är ingen självklarhet bland moderna bilstereos men vägrar du släppa taget om fysiska media finns det.

Skärmen är dock inte mer än en sju tum stor kapacitiv sådan, men två stycken rca finns för extern bild.

Pris: 979,90 euro på Amazon.de.
Mer information: Kenwood.