Xtand vent mobilhållare iphone
 

Just Mobile Xtand Vent – Liten, lätt och smart

Här är en till hållare från Just Mobile, och den här gillar vi desto mer. Xtand Vent är näst minst i testet och sätts enkelt fast i ventilationsgallret. Xtand Vent har en väldigt enkel konstruktion med dess fördelar och nackdelar. Bra är att den lätt kan plockas med och utan problem ryms i jackfickan.

Mindre bra är att den inte har något stöd på undersidan av telefonen. Det fungerar bra på en mindre telefon och duger även åt en Iphone Plus-modell, men ventilationsgallret orkar knappast hålla upp den tunga telefonen. Vår testtelefon vilar mot instrumentbrädan på ett lite konstigt sätt. Det ser ostadigt ut, men telefonen sitter fast helt okej. Men den passar inte i alla bilar, här behöver du kolla hur stadigt ventilationsgallret är i just din bil.

Xtand Vent mobilhållare iphone
 

Trots den i övrigt enkla konstruktionen går hållaren att vinkla i 360 grader med hjälp av en kulled, så stående eller liggande läge går båda bra. En fördel med den här typen av hållare är att mobilen hamnar högt, men utan att störa synfältet framåt. Det här är kort sagt en väldigt okomplicerad hållare som är enkel att fästa i vilken bil som helst, och lika enkelt är det att fästa mobilen i hållaren.

Fakta: Just Mobile Xtand Vent
Funktion: Mobilhållare som fästs i ventilationsgallret.
Testad: November 2017
Pris: 299 kronor hos CDON.
Mer info: Just Mobile

plus

Liten, lätt och okomplicerad
Stör inte synfältet

minus

Något ostadig för en tyngre mobil
Passar inte alla bilar

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

CD Mount mobilhållare iphone

Satechi CD-M5 – skakigt i cd-spelaren

Den här hållaren skiljer sig från mängden eftersom den monteras i bilens cd-läsare. Det låter kanske lite udda, men det fungerar hyfsat bra (förutsatt att bilen har en sådan, såklart). Med milt våld trycks hållaren fast en bit in i läsaren (men inte så långt att något går sönder), och där sitter den rätt bra. Hållaren har inte riktigt lika hög kvalitetskänsla som övriga modeller i testet, och den sitter inte superstadigt. Det svajar en aning när vi trycker på skärmen. Hållaren går att justera i 360 grader, men kulleden är lite trögare än konkurrenterna.

Men vi gillar den ändå. Mobilen hamnar nära oss, det är lätt att se skärmen och inga problem att snabbt ta del av informationen där. Hållaren stör varken ventilationsutblås eller synfält. Medföljer gör också tre olika plattor för att passa i både mindre och större läsare, och hållaren går att rotera 360 grader. Vi gillar Satechi CD-M5, även om den knappast passar alla.

CD mount mobilhållare iphone
Om vi vill använda CD-läsaren måste hållaren först plockas bort.

Fakta: Satechi CD-M5
Typ: Hållare som monteras i bilens cd-läsare
Testad: Januari 2017
Pris: 299 kronor hos CDON.
Mer info: Satechi

plus

Skymmer varken sikten eller ventilationsutblås
Mobilen hamnar i en bra position

minus

Något ostadig
Fungerar bara i bilar med cd-läsare

Betyg 7 av 10Betyg 7 av 10

unisynk mobilhållare iphone

Unisynk Windshield Holder – lokalproducerat till bra pris

Här har vi något så unikt som en lokalproducerad mobilhållare, designad och tillverkad i Sverige. Unisynk Windshield Holder är hyfsat traditionell i sitt utförande, men gör det den ska väldigt snyggt. Den här modellen fästs med sugkopp i vindrutan, och har en lång arm där själva hållaren fästs. Hållaren går att justera för att passa både små och stora mobiler. Mindre plattor (max 168 mm på bredden) som Ipad Mini kan monteras i landskapsläge. Skal på telefonen bör inte heller vara några problem, även med en Iphone 8 Plus finns lite utrymme kvar för att montera telefonen på höjden.

En kulled låter oss justera hållaren till lämplig position. Leden glider lätt, utan större motstånd – kvalitetskänslan är hög. Tyvärr är det lätt hänt att den nedre delen av hållaren blockerar högtalaren, och därmed ljudet från navigering. På den Iphone 7 Plus vi testade var det inget större problem då den har en högtalare även på framsidan, men på äldre Iphone-modeller kan det bli ett problem. En annan lösning kan vara att koppla ljudet till bilen.

Bra köpVäl på plats sitter mobilen stadigt, även med ett skal på. Bra är också att vi med en hand enkelt kan plocka loss mobilen från hållaren. Praktiskt när vi har bilnycklar, handskar och annat i den andra handen.

Unisynk Windshield Holder bjuder inte på några större extravaganser men den gör jobbet riktigt bra. Tre års garanti är dessutom en trygg bonus. Hög kvalitetskänsla utan att vara dyrare än konkurrenterna och att det är lätt att ta loss mobilen med en hand gör den här modellen till en av våra favoriter i detta test.

Unisynk mobilhållare iphone

Fakta: Unisynk Windshield Holder
Typ: Mobilhållare som fästs med sugkopp
Testad: Januari 2017
Pris: 369 kronor hos CDON.
Övrigt: Unisynk

plus

Hög kvalitet
Tre års garanti
Rimligt pris
Sitter stadigt

minus

Kan blockera högtalare
Sugkopp är inte alltid stabilt

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10

Unisynk mobilhållare iphone

Unisynk Dashboard Holder – minst lika bra som testvinnaren

Dashboard Holder är i grunden samma modell som testvinnaren. Delen som håller fast mobilen är precis densamma, med samma justerbarhet och samma praktiska enhandsgrepp.

Skillnaden är att Dashboard Holder fästs med tejpade fötter (som inte ska lämna några spår efter sig) direkt på instrumentpanelen. Tejpen sitter bra och konstruktionen i plast är mer flexibel än vad den först ser ut att vara. Alla tre fötter går att vinkla så det bör gå att hitta en lämplig passform i de flesta bilar.
Bra köp
Fördelen här är att såklart att den inte stör synfältet lika mycket som en modell som fästs i vindrutan. I övrigt är det alltså precis samma modell som testvinnaren.

Fakta: Unisynk Dashboard Holder
Typ: Mobilhållare som fästs på instrumentbrädan.
Testad: Januari 2017
Pris: 369 kronor hos CDON.
Mer info: Unisynk

plus

Går att placera nästan var som helst
Hög kvalitet
Tre års garanti
Rimligt pris
Sitter stadigt

minus

Kan blockera högtalareTejp på instrumentpanelen är kanske inte så kul

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning