Att behöva knäppa fast och bända loss mobilen varje gång vi sätter oss i – eller kliver ur – bilen är illa nog. Men ska vi dessutom böka med en sladd blir det i stället så att vi bara laddar när vi absolut måste. Med en trådlös hållare är det ofta enklare att sätta dit mobilen och den håller sig alltid laddad. Här är 10 stycken vi hittade i butikerna på nätet.

Belkin Car Vent Mount PRO with MagSafe
Foto: Belkin

Belkin Car Vent Mount Pro with Magsafe

Den här är visserligen lite fusk, för den laddas faktiskt med kabel, men å andra sidan är den så enormt praktisk då Iphone 12 snäpper fast med Magsafe. Nu väntar vi bara på Pro-Pro modellen där Belkin faktiskt byggt in en Magsafe-laddare också, så som de gjort i sin skrivbordsladdare.

Pris: 419 kronor hos Apple

Brodit Qi trådlös aktiv hållare med cigg-kontakt
Foto: Brodit

Brodit Qi trådlös aktiv hållare med cigg-kontakt

Svenska Brodit har en enormt smart flexibel plattform för mobilhållare. Du köper en modul som är specifik för din bilmodell och en som är specifik för mobilen, sedan sätter du ihop dem! Med deras Qi-kompatibla hållare kan du ladda mobiler med snabbladdning upp till 15 watt, men med Iphone får du troligen nöja dig med 7,5 watt.

Pris: 1 269 kronor hos Iphonebutiken

Champion Wireless QI Charger Car CHMH240
Foto: Champion

Champion Wireless Qi Charger Car CHMH240

Svenska Champion har en fiffig laddare som öppnar sig när du närmar dig med mobilen. Den sluter sig sedan och laddar mobilen med upp till 15 watt, men troligen inte mer än 7,5 watt för Iphone, då det inte är Magsafe. Den fås med både en klämma för ventilationsgallret och en teleskoparm för att fästas ovanpå instrumentbrädan.

Pris: Från 499 kronor på Prisjakt

Deltaco Qi-laddare + bilhållare
Foto: Deltaco

Deltaco Qi-laddare + bilhållare

Mycket prisvärd bilhållare från svenska Deltaco. Snäpps fast i ventilationsgallret och tar strömmen via usb-c. Laddar sedan mobilen trådlöst med upp till 10 watt om din mobil stöder snabbladdning via Qi. Den är dock inte kompatibel med Apples snabbladdning.

Pris: 249 kronor på Elgiganten

iOttie Auto Sense Wireless Dash Mount
Foto: iOttie

Iottie Auto Sense Wireless Dash Mount

Som genom magi känner iOttie av när du vill klämma fast din mobil och öppnar klämman, för att sedan hålla den i ett fast grepp och ladda den trådlöst. Du kan antingen montera den på vindrutan eller ovanpå instrumentbrädan. Den teleskopiska armen gör monteringen flexibel. Stöder 10 watts laddning med kompatibla Android-mobiler och 7,5 watt med Iphone.

Pris: 849 kronor hos Iphonebutiken

Moment Car Vent Mount with MagSafe
Foto: Moment

Moment Car Vent Mount with Magsafe

Moments fäste stöder visserligen inte heller trådlös laddning, liksom Belkins, men vi måste erkänna att vi blev charmade av elegansen i formgivningen. Och även om du måste pilla med en sladd lovar Moment att den har extra starka magneter. Det gör att det både är smidigt och säkert att sätta fast din Iphone 12.

Pris: 40 dollar hos Moment

Mophie Charge Stream Vent Mount

Mophie Charge Stream Vent Mount

Hållaren från Mophie har visserligen ingen tjusig automatik men sägs ändå kunna hanteras med en hand. Som namnet antyder kläms den fast i ventilationsgallret. QuickCharge-laddare medföljer och den laddar kompatibla mobiler med 10 watt, medan Iphone får nöja sig med 7,5 watt.

Pris: Från 479 kronor på Prisjakt

Scosche MagicGrip Vent Mount
Foto: Scosche

Scosche Magicgrip Vent Mount

Nackdelen med hållare som kläms fast i ventilationsgallret brukar vara att de dels blockerar luftflödet, dels kan bli överhettade på vintern. Scosche löser det elegant med en arm som gör att mobilen kan flyttas ur vägen och även ges en bättre betraktningsvinkel. Kompatibla mobiler kan laddas med 10 watt, men Iphone lär få nöja sig med 7,5 watt.

Pris: 934 kronor hos Apple

Trolsk Hold + Charge QI
Foto: Trolsk

Trolsk Hold + Charge Qi

Nu har vi visserligen inte haft hållaren i handen, men den ser åtminstone rejäl ut på bilderna. Även denna har automatisk öppning och stängning, samt sägs kunna användas även med tjockare skal (men det kan påverka laddningen). Den monteras i ventilationsgallret och laddar med max 10 watt.

Pris: 299 kronor på iphonebutiken

Unisynk mobilhållare trådlös vindruta
Foto: Unisynk

Unisynk mobilhållare trådlös vindruta

Även svenska Unisynk löser laddningsproblemet åt dig. Deras mobilhållare kan dessutom fås i en variant för montering ovanpå instrumentbrädan eller utan laddare om du vill spara en slant. De rekommenderar QC 3.0 laddning för att kunna ge 10 watts trådlös laddning. Kan vi få en version för Magsafe också? Snälla!

Pris: 599 kronor hos Unisynk