Ipad Air – bra nog för de flesta

Ipad Air är tillbaka i ny skrud. Det här rör sig lite grann om en ”smyg-Ipad Pro” som har många funktioner från den tidigare Ipad Pro 10,5 tum men nu till en lägre prislapp. A12-processorn är nästan lika snabb som A12X i Pro-modellerna, och skärmen är av hög kvalitet med stöd för P3-färgspektrat. Glaset är dessutom laminerat direkt mot skärmen, vilket gör gott för hur skärmen upplevs.

Ipad Air (2019)
Ipad Mini och Ipad Air utgör båda numera en ny mellanklass i Apples Ipad-utbud.

För de flesta torde Ipad Air vara en gyllene medelväg mellan en modern processor, en väldigt bra, lite större skärm men utan den saftiga prislappen från de lyxiga Pro-modellerna.

Pris: 6 290 kronor (64 GB) hos Netonnet. Med 4G: 7 790 kronor (64 GB) hos Netonnet.

Vad du får: En Ipad Pro "light" med bra skärm, stöd för Apples tangentbord och bra prestanda. Finns även i guld, till skillnad från Ipad Pro.

Vad som saknas: Fyra högtalare och 120 Hz uppdateringsfrekvens. Face ID, geststyrning, nya Apple Pencil med sin smartare laddning. Den futuristiska känslan nya Ipad Pro inger.

Apple Pencil: Ja, första generationen.

Bäst för: Du som vill ha en bra Ipad och planerar att använda den mycket: Till jobb, underhållning och kreativa sysslor, men inte vill betala nästan 10 000 kronor för Ipad Pro.