Ipad Pro
Foto: Apple

Ipad Pro 10,5 tum – proffsig medelväg

Under hösten 2018 presenterade Apple en helt ny generation Ipad Pro, men företaget säljer fortfarande den mindre 10,5-tumsmodellen av förra generationen Ipad Pro (lanserad 2017).

Gamla Ipad Pro blir därmed lite grann av en gyllene medelväg för den som vill ha fördelarna med en Ipad Pro, men inte så gärna betalar fullpris för en sprillans ny modell.

När vi väljer Pro får vi framför allt en riktigt bra skärm med rekordsnabb uppdateringsfrekvens. Med True Tone anpassas skärmens vitbalans automatiskt beroende på rummets färgtemperatur. Skärmen är dessutom laminerad direkt mot glaset, vilket får materialet på skärmen att se ut att komma ännu lite närmare vårt finger.

I varje hörn sitter överraskande bra högtalare, vilket också gör det här till en bra skärm för film och tv-serier. Dessutom finns stöd för Smart Keyboard och första generationens Apple Pencil.

Pris: Från 6 900 kronor (64 GB) hos Prisjakt. Från 7 990 kronor (64 GB, med 4G) hos Prisjakt.

Vad du får: En (fortfarande) fantastisk skärm. Snabb processor som räcker till 4k-videoredigering, snabb multitasking, fyra högtalare, bättre kamera på baksidan som kan filma i 4k och Smart Connector som gör att vi kan använda Apples Smart Keyboard. Stöd för Apple Pencil (gen 1).

Vad som saknas: Face ID, nya Apple Pencil med sin smartare laddning. Den futuristiska känslan nya Ipad Pro inger.

Bäst för: Du som inte vill göra avkall på ljud- eller bildkvalitet, men tycker 9 600 kronor är för mycket för nyaste Ipad Pro.

Läs mer och beställ hos Apple här!