Om du är ute efter en ny Ipad har du i dag fyra olika modeller att välja mellan i två tydligt åtskilda kategorier: konsument och proffs, men med gamla Ipad Pro som lite av en medelväg.

Ipad Pro-modellerna kostar betydligt mycket mer än både Ipad och Ipad Mini 4, men har också snabbare processor och bättre skärmar. Tidigare hade bara Pro-modellerna stöd för Apple Pencil, men pennan kan nu användas också med den billigare Ipad.

Läs också! Välj rätt Macbook – hitta datorn som passar dina behov

 

Ipad Pro
Ipad Pro 11 tum och 12,9 tum.

Ipad Pro 11 tum (2018) – ny herre på täppan

Nya Ipad Pro är Apples utan tvekan mest ambitiösa – och bästa – Ipad hittills. Precis som i Iphone X och senare finns här en heltäckande skärm, Face ID som loggar in oss bara genom att titta på enheten och gester som ersätter den tidigare hemknappen. Laddning sker numera via usb-c.

För Apple Pencil-användare är den bästa nyheten att pennan nu är mindre och lättare, med bättre grepp, och att laddningen sker närmast osynligt. Pennan fästs på ena långsidan med magneter där den alltså kan laddas och förvaras på samma plats.

Tyvärr har också alla tillbehör (Smart Cover, Smart Keyboard Folio och nya Apple Pencil) liksom själva Ipad Pro blivit rejält dyrare än tidigare. Ett paket med basmodellen av Ipad Pro 11 tum, ett Smart Cover och en Apple Pencil kostar tillsammans runt 13 000 kronor, så för den som uppgraderar från en tidigare modell och vill ha alla tillbehör blir kostnaden stor.

Läs vårt test av Ipad Pro här!

Pris: Från 9 690 kronor (64 GB) på Prisjakt. Från 11 159 kronor (64 GB, med 4g) på Prisjakt.

Vad du får: Kort sagt den bästa Ipad som går att uppbringa. Lysande skärm, bra ljud och en processor som förmodligen är snabbare än din dators. Stöd för Smart Keyboard Folio och Apple Pencil (gen 2).

Vad som saknas: Finns bara i två färger, silver och grå.


Ipad Pro 2018

Ipad Pro 12,9 tum (2018) – fortfarande störst

Den lilla modellen av Ipad Pro har växt från 10,5 tum till 11 tum, men tveklöst störst är fortfarande denna 12,9-tumsmodell. Den större skärmen ger inte bara mer yta för videor, spel och andra appar, det gör också att vi kan arbeta med två appar sida vid sida samtidigt, i full storlek. På den lilla Ipad Pro blir det av naturliga skäl lite trängre med två appar.

Processorn, skärmtekniken och övriga komponenter på insidan är samma i båda Ipad Pro-modellerna, men planerar du att använda din Ipad många timmar varje dag, kanske med flera appar på skärmen samtidigt, är den större skärmytan bra att ha. Köper du till ett tangentbord är det dessutom lite större och bekvämare att skriva på.

Läs vårt test av Ipad Pro här!

Vad du får: Allt som finns i lilla Ipad Pro, plus en monsterskärm som är perfekt för multitasking eller som en stor canvas för dina alster. Stöd för Smart Keyboard Folio och Apple Pencil (gen 2).

Vad som saknas: Inte särskilt smidig.

Bäst för: Du som arbetar mycket och länge på din Ipad, och som gärna har två eller fler program på skärmen samtidigt.

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning

Apple iPad Air 2 64GB Pris vid test: 4699 kr.

Bästa pris just nu: 5217 kr