I mars förra året försvann Ipad Air 2 och (den då rekordbilliga) Ipad Mini 2 ur Apples sortiment, och en ny Ipad lanserades vid sidan om Ipad Pro. Om du är ute efter en ny Ipad har du i dag fyra olika modeller att välja mellan i två tydligt åtskilda kategorier: konsument och proffs.

De båda Ipad Pro-modellerna kostar för det första betydligt mycket mer än både Ipad och Ipad Mini 4, men har också snabbare processor och bättre skärmar. Tidigare hade bara Pro-modellerna stöd för Apple Pencil, men pennan kan nu användas också med den billigare Ipad.

Läs också! Välj rätt Macbook – hitta datorn som passar dina behov

Ipad mini 4
Foto: Apple

Ipad Mini 4 – gammal och dyr

Ipad Mini är Apples minsta Ipad, men också den äldsta. På insidan finns en gammal A8-processor som sedan länge är omsprungen av de övriga Ipad-modellerna. Siffran fyra anger att det här är den fjärde generationen av Ipad Mini, men frågan är om den någonsin kommer komma i en ny version.

Vi har svårt att rekommendera den här Ipaden till någon, om du inte absolut vill ha just den här skärmstorleken på 7,9 tum. Priset är för högt och de interna komponenterna börjar bli för gamla. Du får en både billigare och snabbare surfplatta om du väljer Ipad istället.

Pris: Utan 4G: Från 4 690 kronor (128 GB) hos Prisjakt. Med 4G: 6 090 kronor (128 GB) hos Netonnet.

Vad du får: Minsta och mest behändiga Ipad-modellen.

Vad som saknas: Apple Pencil och Smart Keyboard. 
Processorn börjar bli gammal och långsam
Finns inte med 32 GB lagring, bara 128 GB.

Bäst för: Du som föredrar en mindre skärmstorlek.

Läs mer och beställ hos Apple här!

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning

Apple iPad Air 2 64GB Pris vid test: 4699 kr.

Bästa pris just nu: 4676 kr