I samband med tisdagens Apple-event släpptes en ny version av Itunes där Itunes U och App Store för IOS-appar har plockats bort.

Enligt den medföljande dokumentationen fokuserar Itunes 12.7 på musik, filmer, TV-program, podcaster och ljudböcker. Det innehåller stöd för synkronisering av iOS 11-enheter och nya funktioner för:

  • Apple Music. Nu kan du upptäcka musik med vänner. Medlemmar kan skapa profiler och följa varandra för att se vilken musik de lyssnar på och vilka spellistor de har delat.
  • Podcaster. Itunes U-samlingar ingår nu i Apple Podcasts. Sök bland och utforska kostnadsfritt utbildningsmaterial från ledande skolor, universitet, museer och kulturinstitutioner samlade på en plats.
  • Om du tidigare använt Itunes för att synkronisera appar eller ringsignaler till en IOS-enhet använder du nya App Store eller ljudinställningarna i iOS till att hämta dem på nytt till din Mac.
Itunes

Enklaste sättet att installera Itunes 12.7 är som vanligt att bege sig till uppdateringsfliken i Mac App Store, annars går det bra att ladda ner den nya versionen från Apples webbplats. Systemkravet är OS X 10.10.5 eller senare.